Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Andersson: Måste fortsätta samarbeta med Grekland

- 29/06/2015, 15:01
Magdalena Andersson på extrainsatta presskonferensen i Almedalen.
1 av 2

Magdalena Andersson på extrainsatta presskonferensen i Almedalen.

Henrik Montgomery/ TT

Börsen faller till följd av krisen i Grekland.
2 av 2

Börsen faller till följd av krisen i Grekland.

TT NYHETSBYRÅN

Flera länder måste stötta Grekland.

I Grekland köar befolkningen för att ta ut sina pengar och bankerna håller stängt idag. Greklands parlament har röstat för en folkomröstning den 5 juli om långivarnas bud.

– Grekland vill vara kvar i samarbetet, det vill också Euroländerna att de ska vara, säger Magdalena Andersson på den extrainsatta presskonferensen i Almedalen.

Magdalena Andersson menar att Sverige inte påverkas mycket av Greklands ekonomi.

– Den direkta exponeringen mot Grekland är liten. Den indirekta påverkan kan bli stor och därför följer vi noga utvecklingen, säger hon.

De som påverkas mest är befolkningen.

– Humanitära situationen i Grekland kan komma att försämras, säger Andersson.

Det har spekulerats mycket om vad som händer om Ryssland börjar låna pengar av Ryssland i ställt. I den frågan vill Magdalena Andersson inte ge några raka svar.

– Jag hoppas på fördjupade diskussioner inom EU och EU-zonen. Där måste också Sverige vara med, diskussionen måste även inkludera länder utanför eurosamarbetet, säger Magdalena Andersson, som menar att Grekland bör vara kvar i EMU, till Nyheter24.