Jimmie Åkesson i Almedalen.
1 av 8
Jimmie Åkesson i Almedalen. - Foto: tt bild
Han pratade mycket om barn och familjer.
2 av 8
Han pratade mycket om barn och familjer. - Foto: tt bild
Han är mycket kritisk till en tredje pappamånad.
3 av 8
Han är mycket kritisk till en tredje pappamånad. - Foto: tt bild
Han talade också om IS och islamism.
4 av 8
Han talade också om IS och islamism. - Foto: tt bild
Och om tiggare.
5 av 8
Och om tiggare. - Foto: tt bild
6 av 8
- Foto: tt bild
7 av 8
- Foto: tt bild
8 av 8
- Foto: tt bild

9 viktiga saker Jimmie Åkesson sa i sitt tal

Sverigedemokraternas partiledare talade om barnomsorg och invandring.


1. Löfven

Jimmie Åkesson kritiserade Stefan Löfven i sitt tal. Han kritiserade statsministerns ambitioner och löften om jobb, skolan, äldrevården och bostäder. Men så länge han inte håller sina löften förtjänar han inte makten, sa Åkesson i sitt tal.

Bild:TT

2. IS

Islamism ska inte skyddas av religionsfrihet, och ska behandlas som vilken ideologi som helst. Det går inte att blunda för Islamiska statens mördande i Syrien, sa Åkesson. Han berömde också Kristdemokraternas Ebba Busch Thors förslag om att kunna döma IS-krigare för landsförräderi.

Bild:TT

3. Decemberöverenskommelsen

Ska vi ingå i en regeringskonstellation kräver det en kursändring för Sverige, menar Åkesson, som också sa att det är ett löfte. Överenskommelsen är en ohelig kartell, som gör att regeringen får fritt spelrum, sa Åkesson.

Bild:TT

4. Invandringen

Sverigedemokraterna går framåt i opinionen, och Jimmie Åkesson är väldigt nöjd med detta. Annie Lööf har inte förstått vilken galenskap hon företräder, och hur katastrofalt det borgerliga styret var för Sverige, sa Åkesson.

Bild:TT

5. Tiggeriet

Åkesson tycker att tiggeriet är allvarligt, men han är samtidigt glad över hur andra partier har svängt i frågan. Det är pinsamt hyckleri, sa Åkesson. Det hade varit bra att partierna glider i vår riktning, om de menar allvar, sa Åkesson i sitt tal.

Bild:TT

6. Kvinnornas röster

Partiet har pratat för mycket om vad som är fel och manliga frågor, men SD vill också driva sociala frågor och vara självkritiska, sa Åkesson.

Bild:TT

7. Barnen

Ofta pratar man om barnen ur vuxnas perspektiv. Men vi måste prata om barnens problem, och om barnens vardag på riktigt, sa Åkesson. Därför satsar SD en miljard på barnen. Åkesson tog upp sina egna erfarenheter som pappa, och hur viktigt det är hur seder och traditioner förs vidare genom barnen. Det är viktigare än ideologi, sa Jimmie Åkesson i sitt tal.

Bild:TT

8. Föräldraförsäkringen.

Debatten om pappamånader handlar inte om barnens bästa. Kvotering är skadligt och drabbar barnen hårdast, menade Åkesson. Löfven ska inte tvinga folk att dela lika, det är inte familjevänligt, sa Åkesson.

9. SD:s framgångar

Åkesson gladde sig över hur mycket Sverigedemokraterna växer. SD kommer fortsätta utmana, och kommer inte lyssna på dem som säger att de inte kan växa mer, sa Jimmie Åkesson.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tyckte du det var ett bra tal?
Tack för din röst!