SD-politiker tror att halalkött är magiskt.
1 av 3
SD-politiker tror att halalkött är magiskt. - Foto: tt bild
Michael Öhman är ledare för SD i Heby.
2 av 3
Michael Öhman är ledare för SD i Heby. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / Henrik Montgomery / TT
Två elever serveras halalkött i skolan i Heby.
3 av 3
Två elever serveras halalkött i skolan i Heby. - Foto: JESSICA GOW / JESSICA GOW / TT

SD-politiker tror att halalkött är magiskt: "Blir muslim av att äta"

Har skrivit en motion.


I Heby har Sverigedemokraternas ledare Michael Öhman tröttnat på halalköttet i skolan och skrivit en motion till kommunfullmäktige om att eleverna tvingas äta halalslaktat kött. Men Sala Allehanda har tittat lite närmare på det hela och upptäckt ett litet hål i Öhmans argumentation – kommunen serverar förvisso halalkött men bara till de två elever som bett om det.

Foto: TT

Dessutom säger Emma Burstedt, chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen på Heby kommun, att allt kött som serveras slaktas i enighet med svensk djurskyddslagstiftning. Djuren bedövas innan slakt, men när Sala Allehanda ringer upp Öhman är han ändå inte nöjd.

– Vi tycker ändå att halalslakt är mer plågsamt, eftersom imamen kan läsa en massa strunt under slakten, säger han till tidningen.

Han säger också till tidningen att det är "otänkbart att äta halal för ickemuslimer, det är bara till för troende" och att den som äter halalkött blir muslim. På en direkt fråga från tidningen om Öhman tror att halalkött är magiskt svarar han jakande.

– Ja. Det här är precis det vi har varnat för. De smyger in halal överallt, säger Öhman till Sala Allehanda.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!