Lördag 24 Sep
Stockholm

Nu vill Liberala ungdomsförbundet legalisera tidelag

1 av 2
2 av 2

Liberala ungdomsförbundet ändrar sig kring djursex.

Kommentera (28)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Djursex, eller tidelag som det kallas, har varit en ständig fråga i Sverige och var förr i tiden belagt med dödsstraff. 1944 avkriminaliserades det, för sedan bli olagligt igen år 2014. Nu vill Luf ändra lagen.

Under veckans kongress tog Liberala Ungdomsförbundet, Luf, beslutet att de vill avskaffa förbudet mot tidelag. Nyvalda ordföranden Henrik Edin förklarar hur de tänkt.

– Vad som debatterats är huruvida djurskyddslagen räcker för att se om djur far illa, och i år kom vi fram till att lagen om tidelag är överflödig. Det är en av de frågorna som alltid kommer på kongresserna, säger Edin till Nyheter24.

Enligt honom har förbundet högt i tak och frågan diskuteras i princip årligen, med olika resultat. På frågan vad han själv tycker skrattar han till.

– Jag ska ju representera förbundet. Personligen funderar jag inte så mycket över den. Det är inte min cup of tea. Det här är ju inte det viktigaste Luf tycker heller, säger Edin.

BILDKÄLLA

Han understryker också att förbundet inte på något sätt är för sex med djur.

– Det handlar ju inte om att man uppmuntrar till tidelag, utan det handlar ju om att tycker att djurskyddslagen täcker upp, säger han.

Efter att det blev känt väntade inte reaktionerna på sig, många ville direkt driva med Luf.

Även avgående ordföranden Linda Nordlund är kritisk till beslutet.

Men Henrik Edin tar hånen och kritiken med ro och verkar mest road.

– Jag tror att många avsiktligt misstolkar det vi säger, vi är lite tråkigare än vad folk tror, säger Edin och skrattar.

Borde tidelag tillåtas?
Tack för din röst!
Kommentera (28)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.