Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är beslutet om SD-reklamen i Skåne

Skånetrafiken säger ner.
1 av 4

Skånetrafiken säger ner.

Karl Anders Lindahl

Kampanjen har tagits ner i Stockholm.
2 av 4

Kampanjen har tagits ner i Stockholm.

karl anders lindahl

Bilder från den demonstration som anordnades mot kampanjen.
3 av 4

Bilder från den demonstration som anordnades mot kampanjen.

Jenny Carlsson

Många var med och slet ner reklamen.
4 av 4

Många var med och slet ner reklamen.

Nyheter | 11/08/2015 09:33

Sverigedemokraterna ville ta kampanjen till Skånes bussar, men bolaget säger nej.

Det blir ingen kampanj mot tiggeri likt den i Stockholm på Skånetrafikens bussar, rapporterar SVT Skåne. Beslutet togs på måndagen efter ett längre möte som Skånetrafiken arrangerade.

– Det är tråkigt att Skånetrafiken agerar åsiktspolis. Det är inte värdigt en demokrati. Som vi uppfattar det strider inte budskapet mot några lagar och kan inte uppfattas som stötande, säger SD:s regionråd Patrik Jönsson, till SVT Skåne.

Informationen nådde Sverigedemokraterna på tisdagsmorgonen. Jönsson tror att bolaget har böjt sig då det är en politiskt känslig fråga, och nu kan det i stället bli tal om ett nytt kampanjfokus.

– Det kan handla om den senaste tidens skjutningar och handgranatsexplosioner i Malmö, säger han.

Kampanjen vid Östermalmstorgs tunnelbana i Stockholm var förra veckans stora snackis. Tusentals personer samlades för att protestera och reklamen vandaliserades. SL beslutade då att av säkerhetsskäl inte sätta upp reklamen igen.