Lördag 20 Aug
Stockholm

Vänsterpartist: Fyll slotten med flyktingar

1 av 3
2 av 3
3 av 3

"Det är väldigt många kvadratmeter vi pratar om".

Kommentera (71)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Fyll kungafamiljens samtliga slott och villor med flyktingar". Det föreslår Daniel Riazat, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, i ett inlägg på Facebook. Inlägget har fått stor spridning, och till Nyheter24 säger Riazat att han vill väcka debatt och visa på att man inte behöver ställa resurser mot flyktingmottagande.


– Kungens fastigheter är väldigt många, och oftast används de inte. Det är väldigt många kvadratmeter vi pratar om. Jag tror vi skulle få plats med något tusental. De har ju elva slott och ungefär 20 andra fastigheter som är stora, säger Daniel Riazat till Nyheter24.

Bild:TT

Däremot tror inte Riazat att idén kommer att uppskattas så mycket av kungen själv.

– Han är nog inte så negativt inställd till flyktingmottagande, däremot tror jag inte han vill lämna sitt utrymme till andra. Det är så med större delen av överklassen i samhället. I teorin kan de vara väldigt solidariska, men sen ställer de inte upp.

Kommer du lämna in en motion på det här?

– Nej, det kommer ju aldrig gå igenom. Jag ville mest väcka en tanke, att det går att göra någonting. Men det finns nog fler som inte ingår i kungafamiljen som har plats över som skulle kuna hjälpa folk.

Nyheter24 söker hovet för en kommentar.

Kommentera (71)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.