1 av 3
- Foto: tt bild
2 av 3
- Foto: tt bild
3 av 3
- Foto: tt bild

Vänsterpartist: Fyll slotten med flyktingar

"Det är väldigt många kvadratmeter vi pratar om".


"Fyll kungafamiljens samtliga slott och villor med flyktingar". Det föreslår Daniel Riazat, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, i ett inlägg på Facebook. Inlägget har fått stor spridning, och till Nyheter24 säger Riazat att han vill väcka debatt och visa på att man inte behöver ställa resurser mot flyktingmottagande.


– Kungens fastigheter är väldigt många, och oftast används de inte. Det är väldigt många kvadratmeter vi pratar om. Jag tror vi skulle få plats med något tusental. De har ju elva slott och ungefär 20 andra fastigheter som är stora, säger Daniel Riazat till Nyheter24.

Bild:TT

Däremot tror inte Riazat att idén kommer att uppskattas så mycket av kungen själv.

– Han är nog inte så negativt inställd till flyktingmottagande, däremot tror jag inte han vill lämna sitt utrymme till andra. Det är så med större delen av överklassen i samhället. I teorin kan de vara väldigt solidariska, men sen ställer de inte upp.

Kommer du lämna in en motion på det här?

– Nej, det kommer ju aldrig gå igenom. Jag ville mest väcka en tanke, att det går att göra någonting. Men det finns nog fler som inte ingår i kungafamiljen som har plats över som skulle kuna hjälpa folk.

Nyheter24 söker hovet för en kommentar.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Rejält vinstlyft för SEB

Storbanken SEB redovisar en vinst före kreditförluster och påförda avgifter på 13,5 miljarder kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med 12,6 miljarder under motsvarande kvartal i fjol.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.