SD-politiker till attack mot flyktingar: "Orena ska utrotas"

- 09/10/2015, 11:26
1 av 5

nyheter24/tt bild

2 av 5

skärmdump Toves tankar

3 av 5

skärmdump Toves tankar

4 av 5

tt bild

5 av 5

tt bild

"Det står i Koranen att orena ska dödas, och kristna människor är orena enligt dem", säger politikern som också menar att man måste "låsa in sina döttrar".

Ännu en SD-politiker har nu hamnat i blåsväder efter att ha uttryckt sina tankar på nätet. Den här gången är det Tove Birkeland Bratt, styrelseledamot för Sverigedemokraterna i Arvika, som på sin blogg skrivit ett långt inlägg om de flyktingar som nu söker sig till Sverige.

Hon menar att hon snart kommer att "tvingas fly sitt fädernesland" och att hon är rädd för sina "fina blonda barnbarns skull", på grund av de flyktingar som nu kommer till Sverige. Hon skriver också att flyktingarna har ett mål att "utrota kristna personer".

När lokaltidningen Arvika Nyheter ringer upp på går Birkeland Bratt ännu längre i sin attack.

– Det står i Koranen att orena ska dödas, och kristna människor är orena enligt dem. Islam bygger på att skada och tillintetgöra, säger Birkeland Brandt till AN.

Bild:TT

Hon ser heller inget konstigt i uttalandet att svenska flickor måste låsas in för att inte bli våldtagna av flyktingar.

– Våra flickor är inte värda ett dugg i deras ögon, vi måste låsa in flickorna för att skydda dem.

Bild:TT

Hos Sverigedemokraterna ser man mycket allvarligt på Tove Birkeland Bratts uttalanden.

– Det är ett mycket olämpligt uttalande som jag upplever som stötande och vi kommer att behöva utreda detta närmare. Det här är inget som partiet står bakom och det är inte acceptabelt, säger Christian Krappedal, pressassistent hos Sverigedemokraterna, till Nyheter24.

Han fortsätter:

– Hon pekar pekar ut muslimer som våldtäktsmän på ett sett som jag tycker är obehagligt, och förtroendet för henne har skadats.