Sverigedemokrat: Förbjud barn att bära slöja i skolan

- 09/10/2015, 11:53 -
Sverigedemokraterna Hanna Wigh vill förbjuda slöjor i skolan.
1 av 2

Sverigedemokraterna Hanna Wigh vill förbjuda slöjor i skolan.

tt bild

2 av 2

TT bild

Det är inte okej att säga åt barn och ungdomar hur de ska klä sig. Därför vill nu sverigedemokrat säga åt barn och ungdomar hur de ska klä sig.

Hanna Wigh, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna vill förbjuda flickor från att bära slöja i för- och grundskolan. Det föreslår hon nu i en motion till riksdagen.

"Det går inte att blunda för den symbolism slöjan representerar som reducerar små flickor till objekt som måste skylas för att inte attrahera män eller det ställningstagande det många gånger innebär gentemot vår västerländska kultur", skriver Wigh i sin motion.

Hon menar också att slöjan i ett längre perspektiv är en del av en samhällsvision för ett totalt könssegregerat samhälle, och att det är bättre att låta flickor hitta sin egen identitet. Alltså genom att säga åt dem hur de ska klä sig.

Wigh tror heller inte att någon faktiskt skulle vilja ha slöja på sig.

"Resonemanget att slöja är något som barn väljer håller inte. Tron att barn kan välja bort slöjan är en naiv föreställning där verkligheten många gånger ser oerhört annorlunda ut och många gånger påtvingas av föräldrarna", skriver hon i motionen.