Sverigedemokraterna Hanna Wigh vill förbjuda slöjor i skolan.
1 av 2
Sverigedemokraterna Hanna Wigh vill förbjuda slöjor i skolan. - Foto: tt bild
2 av 2
- Foto: TT bild

Sverigedemokrat: Förbjud barn att bära slöja i skolan

Det är inte okej att säga åt barn och ungdomar hur de ska klä sig. Därför vill nu sverigedemokrat säga åt barn och ungdomar hur de ska klä sig.


Hanna Wigh, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna vill förbjuda flickor från att bära slöja i för- och grundskolan. Det föreslår hon nu i en motion till riksdagen.

"Det går inte att blunda för den symbolism slöjan representerar som reducerar små flickor till objekt som måste skylas för att inte attrahera män eller det ställningstagande det många gånger innebär gentemot vår västerländska kultur", skriver Wigh i sin motion.

Hon menar också att slöjan i ett längre perspektiv är en del av en samhällsvision för ett totalt könssegregerat samhälle, och att det är bättre att låta flickor hitta sin egen identitet. Alltså genom att säga åt dem hur de ska klä sig.

Wigh tror heller inte att någon faktiskt skulle vilja ha slöja på sig.

"Resonemanget att slöja är något som barn väljer håller inte. Tron att barn kan välja bort slöjan är en naiv föreställning där verkligheten många gånger ser oerhört annorlunda ut och många gånger påtvingas av föräldrarna", skriver hon i motionen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

1 timme sedan
En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

1 timme sedan
Högsta domstolen i Maldiverna i Indiska oceanen har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Polisen i Östersund rapporterar om fylleri / lob

1 timme sedan
"Centrum, berusad kvinna omhändertagen", skriver polisen på sin hemsida.