Efter tiggeriutspelet – nu sågar Blondinbella Moderaterna

- 19/10/2015, 11:34
1 av 7

Isabella Löwengrip.
2 av 7

Isabella Löwengrip.

TT.

Moderaterna har öppnat upp för att förbjuda tiggeri.
3 av 7

Moderaterna har öppnat upp för att förbjuda tiggeri.

TT

Anna Kinberg Batra.
4 av 7

Anna Kinberg Batra.

TT

Fredrik Reinfeldt.
5 av 7

Fredrik Reinfeldt.

TT

Anders Björck.
6 av 7

Anders Björck.

TT

7 av 7

Faksimil Twitter

Isabella "Blondinbella" Löwengrip skriver i sociala medier att Moderaterna inte längre är hennes parti efter besluten under helgens stämma.

Stjärnbloggerskan Isabella "Blondinbella" Löwengrip har länge varit öppen med sitt stöd för Moderaterna, bland annat sa hon 2014 till Aftonbladet att hon tänkte fortsätta rösta på partiet trots att dåvarande partiledaren Fredrik Reinfeldt enligt henne var "lite trött".

Bild: TT

Men nu verkar hon ha tröttnat. Under helgens stämma bestämde man sig bland annat för att driva frågan om att det ska bli möjligt att förbjuda tiggeri lokalt och dessutom för för att man vill införa tillfälliga uppehållstillstånd för flyktingar som söker skydd i Sverige.

Bild: TT

Något som Löwengrip tycks ta rejält avstånd från. På måndagsmorgonen twittrade hon nämligen om att Moderaterna inte längre är ett parti för henne.

Något som, föga förvånande, gör att hon sticker ut från flera partiveteraner som uttalat sig efter stämman. Bland annat menar förre försvarsministern Anders Björck att partiet "hittat hem".

– Det är en tillnyktring, som jag och många andra traditionella moderater välkomnar. Jag har väntat på det här väldigt länge. Moderaterna håller på att hitta tillbaka till sitt rätta jag, säger han till Aftonbladet.