Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Richard Jomshof: Sverige borde delta militärt i kriget mot IS

- 27/11/2015, 15:52
Jomshof vill se att Sverige deltar i insatsen i Syrien, men menar att partiet måste bestämma sig först.

Jomshof vill se att Sverige deltar i insatsen i Syrien, men menar att partiet måste bestämma sig först.

tt bild

Det är fortfarande oklart vad SD tycker om att delta i militära insatser i Syrien. Men nu öppnar partisekreteraren Richard Jomhof för att Sverige ska skicka flygplan för att bekämpa IS.

Just nu diskuteras det ivrigt om Sverige ska ingå i den militära allians som bombar IS-mål i bland annat Syrien.

Sverigedemokraterna har hittills varit tveksamt inställda i frågan, eftersom man anser att alliansfriheten är viktig, och att man inte är så sugna på att delta i en EU- eller Nato-ledd insats.

Men nu öppnar SD:s partisekreterare Richard Jomshof för att Sverige ska gå in militärt i Syrien.

– Vi får samla partiledningen och ta en diskussion om detta. Jag kan ju nånstans personligen tycka att situationen är så pass extrem att vi borde göra det. Vi borde delta militärt i ett sånt angrepp så att IS slås ut så vi får ett stopp för barbariet. Jag räknar att vi läger fram ett skarpt förslag inom kort, säger Jomshof till Nyheter24.

Däremot är Jomshof osäker på exakt hur Sverige ska delta, eller tillsammans med vem.

– Det är svårt att se hur en sådan koalition skulle se ut. Och frågan är ju om planen ska delta i strid eller bara patrullera. Jag kan inte ge ett bra svar på frågan just nu, mer än att jag personligen tycker att det finns en poäng att delta, säger Jomshof.

Är det här en bra idé?