SD vill införa skoluniform.
SD vill införa skoluniform. - Foto: TT Bild

Sverigedemokraterna: Inför skoluniform

På Sverigedemokraternas kongress beslutades det i dag att partiet ska jobba för att införa skoluniform.


Partistyrelsen var emot – men kongressen ville annat. Och det slutade med att Sverigedemokraterna nu kommer att jobba för att införa skoluniformer i svenska skolan.

Debatten om skoluniformer pågick i dag på SD:s landsdagar i Lund, och trots att partistyrelsen i SD var emot förslaget vann motionen om att införa skoluniform efter en sluten votering.

"Den gemensamma klädseln har också en möjlighet att skapa större samhörighet i skolan och att fokusera på att det är lärandet och skolan som arbetsplats som är det centrala", lyder motionen som röstades igenom.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha skoluniform?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Varje dag konsumeras tiotals miljarder videor på Youtube. Så hur lyckas du med just din video? Nyheter24 har talat med Youtubes toppchef i Sverige, Michelle Kadir, om vad som hissas och vad som dissas på världens största videoplattform på nätet. – Jag har några tips, säger hon.

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Älvstorpsvägen i Nora", skriver polisen på sin hemsida.

Swish förändring – för att skydda dina pengar

1 timme sedan
Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

1 timme sedan
Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.