Ett sådant här julkort har många politiker fått i sitt postfack i dag.
1 av 3
Ett sådant här julkort har många politiker fått i sitt postfack i dag. - Foto: Fernando Illezca
Kortet har gått till politiker i alla de partier som röstade för skärpta ID-kontroller för människor på flykt.
2 av 3
Kortet har gått till politiker i alla de partier som röstade för skärpta ID-kontroller för människor på flykt. - Foto: Fernando Illezca
Nästan alla har sett bilden på döde Alan Kurdi.
3 av 3
Nästan alla har sett bilden på döde Alan Kurdi. - Foto: TT

I dag får politikerna sådana här julkort

Det här julkortet har ett bittert budskap till politikerna. Konststuderande Emma Dominguez har gjort korten med julhälsningen.


"God Jul & Tack för er politik", så står det på julkortet som delats ut till politikerna i riksdagen.

Bilden på kortet är en retuscherad version av bilden på döde Alan Kurdi uppspolad på en strand. Konststudenten Emma Dominguez ligger bakom bilden och har delat ut den som julkort till alla politiker i riksdagen som röstade för ett förslag om skärpta ID-kontroller för personer på flykt.

– Jag har retuscherat den så det är ett vitt barn i stället, i det här projektet vill jag testa att leka med symboler och byta ut olika kroppar för att referera till hur vi hade reagerar till om det var svenska barn som drunknat, säger Dominguez till Nyheter24.


Bildkälla: Fernando Illezca

Med sin konst vill hon uttrycka frustration över politiken som drivs i dag.

– Det är så sjukt, våra föräldrar kom hit som flyktingar. Jag hade inte varit vid liv om de inte var här. Då hade vi politiker som kunde stå upp för våra rättigheter, nu har vi politiker som röstar tillsammans med SD och gör det svårare för människor i nöd, säger hon.

Hon berättar att hon delade ut julkorten till politiker i alla partier som hon visste skulle rösta för förslaget om ID-kontroller, alltså alla partier förutom Vänsterpartiet. Hon tror att de får sina julkort i dag.

– Jag hoppas att de skäms, säger Dominguez.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du skicka ett sånt här julkort till politkerna?
Tack för din röst!