Utrikesminister Margot Wallström.
Utrikesminister Margot Wallström. - Foto: TT bild

​Efter bråket – nu portas Margot Wallström från Israel

Nu har Israel surnat till ordentligt på Sverige. Nu är dörren stängd för alla statsbesök.


Nu är det slut på besök för svenska höjdare i Israel. Den diplomatiska krisen mellan Stockholm och Jerusalem har nu blivit så frusna att Sveriges utrikesminister Margot Wallström inte längre är välkommen i landet.

– Israel stänger dörren för statsbesök från Sverige, sa Israels utrikesminister Tzipi Hotovely på en presskonferens i dag, skriver Times of Israel.

Hon menar att relationerna med Sverige har mer eller mindre varit avstängda i över två år, och att svensk politik har tagit en anti-israelisk vändning.

– Israel skickar nu en skarp varning till Sverige för att de uppmuntrat till terrorbrott i Israel och därmed uppmuntrat Islamiska Staten att utföra dåd i Europa, sa Hotovely.

Detta bråk kulminerade i går när Wallström begärde en utredning som skulle visa om Israel gjort sig skyldiga till utomrättsligt dödande under de senaste månaderna.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.