Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1489
reaktioner idag

Ygeman om gatubarnen: "Hamnar i grupper som begår brottsliga handlingar"

Polisen slår larm om grupper av unga män som rör sig i centrala Stockholm och Göteborg. Nu uttalar sig Anders Ygeman om hur problemet ska lösas.

Den senaste tiden har det pågått en stor debatt om de grupper av ensamkommande flyktingbarn som rör sig i svenska städer. Polisen i både Stockholm och Göteborg har slagit larm om att situationen är ohållbar, och man har ställt krav på politikerna att agera. Nu uttalar sig inrikesministern Anders Ygeman om problemet.

– Polisen har en utmaning med den här gruppen ungdomar från Marocko som många gånger varken söker asyl eller har asylskäl. De hamnar utanför alla system och finns ofta i grupper som begår brottsliga handlingar, säger Ygeman till Nyheter24.

Bild:TT

En sak det talats mycket om är samarbetet med Marocko för att många av dessa unga män ska återvända. Anders Ygeman menar att det här är på gång.

– Vi kommer att jobba tillsammans med Marocko för att få till ett återvändande av marockanska medborgare, säger Ygeman.

Mer:

Ihjälskjutne 20-åringen i Norrköping – skulle vittna mot Hells Angels