- Foto: Pablo Martinez Monsivais

Politiker fick rosa dildo kastad i ansiktet

Han träffades i ansiktet under nationaldagsfirande.


Att kasta dildos är inget bra sätt att fira nationaldag på. Det får inte Nya Zeeland att se bra ut, ryter premiärminister John Key sedan en minister attackerats.

Utvecklingsminister Steven Joyce träffades i ansiktet av en rosa dildo under protester i en stad i norra Nya Zeeland under nationaldagen.

– Det är förfärligt eftersom den här bilden har snurrat jorden runt och människor över hela världen tror att nyzeeländare firar sin nationaldag genom att slänga sexleksaker på politiker, säger Key.

Protesterna var låga och ohyfsade på något som borde vara en familjehögtid, tillägger premiärministern.

Attacken skedde i Waitangi som traditionellt är centrum för landets nationaldagsfirande. Det var där ett avtal signerades mellan den brittiska kronan och ursprungsbefolkningen maorierna 1840. Firandet kantas ofta av protester och i år vägrade Key att närvara av rädsla för våldsamheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.