Hanif Bali vill göra om hela skolsystemet.
1 av 2
Hanif Bali vill göra om hela skolsystemet. - Foto: tt bild
Moderaten Hanif Bali
2 av 2
Moderaten Hanif Bali - Foto: tt

Topp-moderat vill göra om hela skolsystemet – med mer disciplin och ordning

Svenska skolan riskerar att cementera en "etnisk underklass". Därför behövs det mer disciplin och ordning i skolan, menar topp-moderaten Hanif Bali.


Just nu pågår en intensiv debatt om integration om hur nyanlända ska integreras in i det svenska samhället. Många partier talar om att lösning ligger i att sänka lönerna och införa enklare jobb. Det var något som fick topp-moderaten Hanif Bali att ryta ifrån.

Bali menar att bristen på disciplin gör att svenska elever blir mer stressade, och att det krävs mer ordning i skolan. Han anser att den svenska skolan är anpassad efter ”medelklasstjejer från Täby” och att svenska elever som inte har med sig studievana hemifrån riskerar att misslyckas.

Samtidigt skapas en "etnisk underklass", som riskerar att hamna i en negativ spiral, om inte invandrarbarn lyckas i skolan.

– Eleverna har inte fått struktur och ordning tidigt, de har inte fått de verktygen. då skapar det stor stress. Men jag kan förstå varför de är stressade., säger Bali till Nyheter24.

Bild:TT

– Svenska elever pluggar mindre än någonsin, vi har minst prov minst antal timmar studier, minst antal timmar matematik, rekord i skolk. Samtidigt tror eleverna att de är duktigare än någonsin, samtidigt som mer stressade än någonsin..

Vad är lösningen på problemet?

– Jag skulle vilja skapa ett helt nytt skolsystem, ett tydligt avbrott från den skolan vi har nu. Vi kan inte småförändra oss fram. Den svenska skolan är genomsyrad av ett felaktigt tänk. I stället bör vi titta på Sydostasien, på Sydkorea , Shanghai och Japan, engelske askorna i Sverige lyckas.

Det här är ju ett väldigt radikalt förslag, har du partiet med dig på detta?

– Jag tror att vilken av mina partikamrater som helst skulle hålla med mig om att det behövs mer ordning och disciplin i skolan. Sen kanske vi kan diskutera metodik. Småduttande förändringar är inte framtiden för svenska skolan, säger Hanif Bali.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.