Revolutionär Kommunistisk Ungdom, RKU, jobbar för en revolution.
1 av 2
Revolutionär Kommunistisk Ungdom, RKU, jobbar för en revolution. - Foto: TT
Kuba är en förebild för ungdomsförbundet. På bilden: Kubas president Raul Castro.
2 av 2
Kuba är en förebild för ungdomsförbundet. På bilden: Kubas president Raul Castro. - Foto: TT

Kommunistiskt ungdomsförbund räknar med en blodig revolution

Ungdomsförbundet Revolutionär Kommunistisk Ungdom vill att det blir revolution i Sverige. Och det räknar med att det kan bli blodigt.


Känner du att det är dags för en revolution i Sverige? Kanske inte.

Men det finns ett gäng som jobbar för att det ska ske. Kommunistiska partiets ungdomsförbund Revolutionär Kommunistisk Ungdom, RKU, har etablerat sig i Västernorrland. Ungdomsförbundet jobbar för en revolution och det tror att den kan bli blodig.

– Vi vill använda så lite våld som möjligt men vi har inga illusioner om att en revolution skulle kunna vara helt oblodig, säger Fredrik Nordin, ordförande för RKU i Sundsvall, till Allehanda.

Fast det verkar vara en bit kvar tills det blir blodigt allvar. Ungdomsförbundet börjar i betydligt mindre skala med bokbord och demonstrationer för att nå ut.

– Det är först när vi har med oss stora delar av arbetarna. Det handlar om industriarbetare men även om grupper som till exempel chaufförer undersköterskor. Akademvänstern ger jag inte mycket för, säger Nordin till Allehanda.

Maja Ericsson är medlem i gruppen och enligt henne är Kuba en förebild för ungdomsförbundet.

– Att det gått lite dåligt ekonomiskt beror ju på USA:s bojkott. Men landet har gjort stora framsteg. här finns gratis sjukvård och sex timmars arbetsdag, säger Ericson till Allehanda.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du det blir revolution?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,5 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.