Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Grupp som utger sig för att vara LUF-medlemmar hyllar Josef Fritzl

- 04/03/2016, 15:02 -
Gruppen ska ha demonstrerat utanför Österrikes ambassad på torsdagkvällen.
1 av 2

Gruppen ska ha demonstrerat utanför Österrikes ambassad på torsdagkvällen.

facebook

Men Liberala Ungdomsförbundet menar att de inte har något att göra med "LUF Bromma".
2 av 2

Men Liberala Ungdomsförbundet menar att de inte har något att göra med "LUF Bromma".

facebook

En organisation som kallar sig "LUF Bromma" tycker att straffet mot sexbrottslingen Josef Fritzl är för hårt. Men LUF menar att gruppen inte har någonting med förbundet att göra.

För ett par veckor sedan föreslog LUF Storstockholm, en del av Liberalernas ungdomsförbund, att man skulle tillåta syskon att ha sex med varandra, och att man ska kunna tillåta andra att ha sex med en efter att man dött.

En organisation som kallar sig ”LUF Bromma”, menar nu att de demonstrerat utanför Österrikes ambassad för att visa sitt stöd för sexförbrytaren Josef Fritzl. En företrädare för gruppen menar att de är medelmmar i LUF, men det mesta pekar på att medlemmarna är knutna till nynazistiska Nordisk Ungdom.

– Han är perfekt för detta. Det extremt hårda straffet har han ju inte fått för inlåsningen utan för att det blev en massmedial sexskandal, säger en anonym företrädare för organisationen som kallar sig LUF Bromma till Nyheter24.

"Inte acceptabelt"

Och LUF själva ser väldigt allvarligt på gruppen och dess åsikter.

– Det är förstås inte acceptabelt, det har naturligtvis ingenting med oss att göra. Det är olyckligt för att man sprider vidare en bild som inte är rättvis, säger Henrik Edin, ordförande för Liberala Ungdomsförbundet.

Han menar också att gruppen bör tas bort, eftersom den kan skada den fria debatten inom förbundet.

– Det är extremt viktigt att det finns en debatt, och att hålla på med sådana här skämt är skadligt för att debatten ska kunna existera. Det är jättetråkigt.