Grupp som utger sig för att vara LUF-medlemmar hyllar Josef Fritzl

En organisation som kallar sig "LUF Bromma" tycker att straffet mot sexbrottslingen Josef Fritzl är för hårt. Men LUF menar att gruppen inte har någonting med förbundet att göra.


För ett par veckor sedan föreslog LUF Storstockholm, en del av Liberalernas ungdomsförbund, att man skulle tillåta syskon att ha sex med varandra, och att man ska kunna tillåta andra att ha sex med en efter att man dött.

En organisation som kallar sig ”LUF Bromma”, menar nu att de demonstrerat utanför Österrikes ambassad för att visa sitt stöd för sexförbrytaren Josef Fritzl. En företrädare för gruppen menar att de är medelmmar i LUF, men det mesta pekar på att medlemmarna är knutna till nynazistiska Nordisk Ungdom.

– Han är perfekt för detta. Det extremt hårda straffet har han ju inte fått för inlåsningen utan för att det blev en massmedial sexskandal, säger en anonym företrädare för organisationen som kallar sig LUF Bromma till Nyheter24.

"Inte acceptabelt"

Och LUF själva ser väldigt allvarligt på gruppen och dess åsikter.

– Det är förstås inte acceptabelt, det har naturligtvis ingenting med oss att göra. Det är olyckligt för att man sprider vidare en bild som inte är rättvis, säger Henrik Edin, ordförande för Liberala Ungdomsförbundet.

Han menar också att gruppen bör tas bort, eftersom den kan skada den fria debatten inom förbundet.

– Det är extremt viktigt att det finns en debatt, och att hålla på med sådana här skämt är skadligt för att debatten ska kunna existera. Det är jättetråkigt.

/
/
Luf
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.