Fredag 7 Okt
Stockholm

6 sexskandaler inom Sverigedemokraterna som partiet försökte mörka

I en rapport som Sverigedemokraterna jobbar med internt beskrivs kvinnor som talar ut om sexuella trakasserier som "partifientliga".
1 av 6
I en rapport som Sverigedemokraterna jobbar med internt beskrivs kvinnor som talar ut om sexuella trakasserier som "partifientliga". Foto: tt
En kvinna ansågs vara sjuk.
2 av 6
En kvinna ansågs vara sjuk. Foto: tt bild
En annan anklagades för "omoraliskt leverne".
3 av 6
En annan anklagades för "omoraliskt leverne". Foto: tt bild
Det är ett parti där kvinnor som talar ut misstros och hånas.
4 av 6
Det är ett parti där kvinnor som talar ut misstros och hånas. Foto: tt
5 av 6
. Foto: tt
6 av 6
. Foto: tt bild

Är du kvinna och utsätts för sexuella trakasserier inom SD anses du vara "partifientlig", "sjuk" eller för att ha ett "omoraliskt leverne". Det avslöjar Expressen i dag.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraterna talar gärna om svenska värderingar och om hur det är utländska män som utgör en fara för kvinnor, och hur sexuella trakasserier är en följd av invandring.

Men är du kvinna inom SD förväntas du hålla tyst och stå ut med trakasserier, våldtäkt och hotAnnars målas du upp som ”partifientlig” och jobbig”. SD är ett parti som gärna svartmålar kvinnor för att skydda de egna männen. Det avslöjar i dag Expressen som tagit det av en hemlig intern rapport som gäller sexuella övergrepp.

Här är några av fallen i rapporten:

1. Sågs som ”partiskadlig”

En kvinna som varit anställd hos Sverigedemokraterna talade öppet om sexuella trakasserier. I den interna kommunikationen stämplades hon som ”partiskadlig” och att åtgärder behövde vidtagas, skriver Expressen.

2. Talade ut om sexuella trakasserier – partiet fokuserade bara på ”negativ media”

En högt uppsatt kvinna inom partiet fick nog av svinerierna inom SD och valde att gå ut i pressen. Då fokuserade SD i sin rapport på att det blev ”negativ media”, enligt Expressen.

3. Klagade över våldtäktsanmäld medarbetare – stämplades som ”jobbig”

En tjänsteman inom partiet anmäldes för våldtäkt av en kvinnlig medlem i SDU. En annan kvinna i partiet vittnar också om mannens beteende. I rapporten beskrivs hon som ”svartsjuk” och ”jobbig”.

4. Kvinna sågs som sjuk när hon anklagade en SD-topp för sexuella övergrepp.

En kvinna i Stockholm anklagade en högt uppsatt SD-man för allvarliga sexuella övergrepp. Då skrev SD i sin rapport att hon med största sannolikhet var ”sjuk”.

5. Fick nog av sexuella trakasserier – också det var ”partiskadligt”

Ännu en kvinna valde att gå ut i media för att tala om den sjuka kulturen inom partiet – då skriver man i rapporten att hon har ägnat sig åt ”partiskadligt beteende”.

6. Anmälde SD-politiker för våldtäkt – anklagades för ”omoraliskt leverne”

En ung kvinna inom SDU polisanmälde en SD-tjänsteman för våldtäkt. I rapporten skriver SD:s säkerhetsavdelning att hon ofta varit berusad, och har ett ”omoraliskt leverne”. I rapporten skriver man hur man misstänker att kvinnan "planterats" i SD för att förstöra för partiet.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.