1 av 4
- Foto: tt bild
Ilhan Senturk och Barbaros Leyani.
2 av 4
Ilhan Senturk och Barbaros Leyani. - Foto: Faksimil / trf.nu
3 av 4
- Foto: tt bild
4 av 4
- Foto: tt bild

Moderaterna till hård attack mot Kaplans middag med högerextrem: "Mycket anmärkningsvärt!"

Mehmet Kaplan blev i somras inbjuden till en middag där även företrädare för en högerextrem organisation närvarade. Nu kräver Moderaterna svar på vad ministern gjorde där.


I dag kunde Nyheter24 avslöja att bostadsminister Mehmet Kaplan förra året befann sig på en middag, där även ordföranden för högerextrema och ultranationalistiska Grå vargarna var närvarande. På en bild syns tydligt hur de båda sitter på middagen. Kritiken mot Kaplan har varit hård, och nu kräver Moderaterna att ministern ger konkreta svar på vad han gjorde på middagen.

– Jag tycker det är mycket anmärkningsvärt. Mehmet Kaplan behöver nu förklara sig. Vad gjorde han på middagen? Varför accepterade han att vissa personer var närvarande? Det finns en hel del som måste förklaras, säger Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé till Nyheter24.

Mehmet Kaplan har i en kommentar till Nyheter24 menat att han var inbjuden av en turkisk näringslivsförening, och att han inte visste vilka andra som närvarade. Men den förklaringen tycker Tomas Tobé är otillräcklig.

– Han har sagt detta, men det är klart att det är anmärkningsvärt. Det är mycket sällan vi politiker hamnar på middagar eller andra aktiviteter där den här typen av personer är närvarande, säger Tobé.

Borde han rest sig upp och gått?

– Det skulle jag ha gjort.

Bör ministern avgå?

– Jag ser ingen anledning att inleda en sådan diskussion just nu. Det viktigaste är att han tydligt förklarar vad som skett. Vi får utgå från att han inte kände till detta, men han behöver ge tydligare förklaringar än vad han gett hittills, säger Tomas Tobé.

Om du vill läsa mer om avslöjandet, klicka här. Och här kan du läsa mer om denhårda kritik Mehmet Kaplan fått.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Kaplan avgå?
Tack för din röst!