Vägrade ta kvinnlig reporter i hand – nu kan han lämna politiken

- 20/04/2016, 09:34
Det var i en intervju med TV4 som Yasri Khan vägrade ta Ann Tiberg i hand.
1 av 3

Det var i en intervju med TV4 som Yasri Khan vägrade ta Ann Tiberg i hand.

tv4/kollage

Nu funderar han på att lämna politiken.
2 av 3

Nu funderar han på att lämna politiken.

TV4

Hanif Bali (m) är en av de som kritiserat Khan.
3 av 3

Hanif Bali (m) är en av de som kritiserat Khan.

tt bild

I en intervju med TV4 vägrade miljöpartiets Yasri Khan skaka hand med reportern Ann Tiberg. Nu berättar han för Nyheter24 att han funderar på att lämna politiken.

I en intervju med TV4 på tisdagen vägrade Miljöpartiets Yasri Khan, ersättare i riksdagen, skaka hand med reportern Ann Tiberg. Kritiken mot Khan har varit hård, och nu menar Yarsi Khan att han blivit orättvist behandlad.

– Jämställdhet för mig handlar inte om vem man får peta på eller ta på, det handlar om att folk har samma möjligheter och lika lön. Människor kramas och pussas och gnuggar näsa, vi hälsar på olika sätt, säger Khan till Nyheter24.

Flera politiska företrädare från olika partier har gått ut och kritiserat Khan, och nu menar han att han kan tänka sig lägga av med politiken. Yasri Khan är nominerad till att sitta i Miljöpartiets styrelse, men han överväger nu att ge upp att få den platsen.

– Jag undrar om det finns en plats för mig inom politiken, om det är det jag vill syssla med.

Funderar du på att ge upp att få sitta i Miljöpartiets styrelse?

– Jag vet inte, jag har funderat på det ända sen Mehmet Kaplan avgick, att sluta med politik. Jag kanske passar bättre i civilsamhället där det inte finns samma mediala tryck, där jag kan jobba med sakfrågor i stället, säger Yasri Khan till Nyheter24.

Borde Khan lämna politiken?