Anders Ygeman, inrikesminister, var i måndags i Botkyra. Där ska Operativa rådet göra en satsning för att stoppa grova brott.
1 av 3
Anders Ygeman, inrikesminister, var i måndags i Botkyra. Där ska Operativa rådet göra en satsning för att stoppa grova brott. - Foto: TT / Polisen
Polisen i Botkyrka skriver på sin Facebooksida om händelsen. Den polisbil som ministern färdats i fick däcken sönderskurna.
2 av 3
Polisen i Botkyrka skriver på sin Facebooksida om händelsen. Den polisbil som ministern färdats i fick däcken sönderskurna. - Foto: Polisen
Anders Ygeman, inrikesminister.
3 av 3
Anders Ygeman, inrikesminister. - Foto: TT

Ygeman var i förorten för att se hur polisen stoppar brott – då skar någon sönder däcken på bilen

Ministern var på plats för att snacka om hur brott ska stoppas. Då blev poliserna han träffade och åkte bil med utsatta för skadegörelse.


I måndags var inrikesministern Anders Ygeman (S) i Botkyrka. I förorten ska polisen göra en särskild satsning för att stoppa brott och ministern var där för att prata om hur kriminalitet ska minska.

– Han var där för att att träffa polisen och kommunen och titta på brottsförebyggande metoder, säger Ygemans pressekreterare Victor Harju till Nyheter24.

Men ett brott skedde i direkt samband med ministerns besök. Han hade färdats med polisen i en av deras bilar (inte lika coolt som flygplan, men i alla fall) och den fick sedan däcken sönderskurna.

"Efter att ministern åkt radiobil så var det lunchdags och när patrullen kom ut för att åka sin väg så hade någon skurit sönder polisbilens däck..." skriver Polisen Borkyrka på sin Facebooksida.

Bildkälla: Polisen Botkyrka

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

1 timme sedan
Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.