Dansk Folkeparti vill börja sälja pepparspray i matbutiker och bensinmackar.
1 av 3
Dansk Folkeparti vill börja sälja pepparspray i matbutiker och bensinmackar. - Foto: tt bild
Så här kan det se ut när en polis använder pepparspray.
2 av 3
Så här kan det se ut när en polis använder pepparspray. - Foto: tt bild
3 av 3
- Foto: tt bild

Nya förslaget: Börja sälj pepparspray i matbutiker

Kvinnor måste kunna försvara sig själv. Därför föreslår Dansk Folkeparti att man börjar sälja pepparspray på mackar och i mataffärer.


Nu är diskussionen om pepparsprayens vara eller icke vara igång igen. Nu har danska högerpopulistiska Dansk Folkeparti lagt fram ett förslag om att man ska kunna få köpa pepparspray i matbutiker och på bensinmackar.

– Jag tycker det är rimligt att landets kvinnor har möjlighet att försvara sig, säger partiets talesperson Peter Kofod Paulsen, skriver DR.

Men alla tycker inte det är en bra idé. Danska Socialdemokraterna anser att ökad tillgång till pepparspay kan göra att våldet ökar.

– Vi måste bekämpa våldtäkt. Lösningen är inte att kvinnor ska bära vapen, utan göra att våldtäkterna blir färre, säger Socialdemokraternas Trine Bramsen, skriver DR.

I Sverige har Sverigedemokraterna lagt fram ett förslag om att minderåriga flickor ska ha rätt att bära pepparspray. Men just den danska idén är man inte beredda att föreslå.

– Det är inget förslag vi skulle lägga fram i dagsläget utan större och bredare utredning. Däremot ser vi att vi har en situation där kvinnor måste kunna försvara sig själva, det är det nog många som håller med om tyvärr, säger SD:s jämställdhetspolitiska talesperson Paula Bieler till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här ett bra förslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.