Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hårda attacken mot Bah Kuhnke: "Sämsta ministern i modern tid"

- 04/06/2016, 16:01
"Bah Kuhnke är den sämsta demokratiministern i modern tid", säger Markus Wiechel.
1 av 4

"Bah Kuhnke är den sämsta demokratiministern i modern tid", säger Markus Wiechel.

TT

Alice Bah Kuhnke.
2 av 4

Alice Bah Kuhnke.

TT

Hon vill inte kommentera bråket.
3 av 4

Hon vill inte kommentera bråket.

TT

Markus Wiechel.
4 av 4

Markus Wiechel.

TT

Alice Bah Kuhnke ändrar sig på tok för fort – det gör henne till en urkass minister, menar Markus Wiechel.

Den kanske sämsta demokratiministern i svensk historia. De hårda orden riktar Sverigedemokraternas Markus Wiechel i dag till Alice Bah Kuhnke (mp).

Det efter att Bah Kuhnke skrivit en debattartikel i Dagens Nyheter, där hon vill utreda möjligheten att förhindra att statliga pengar går till extremistiska organisationer.

Wiechel själv skrev redan förra året en skriftlig frågan till ministern i frågan, och för drygt tre veckor sedan svarade Bah Kuhnke att statsbidrag är en myndighetsutövning, och inget hon eller regeringen kunde göra något åt det.

Men nu verkar Bah Kuhnke alltså ha ändrat sig, och det fick Wiechel att gå i taket.

– Det är synd att hon för några veckor sedan nästan negligerade problemet. Hon kan vara den sämsta demokratiminister i modern tid, säger Markus Wiechel till Nyheter24.

Det skulle i så fall innebära att Bah Kuhnke är sämre än Britta Lejon, Mona Sahlin, Jens Orback, Nyamko Sabuni och Birgitta Ohlsson, som haft posten tidigare. Posten dök upp för första gången 1998, så man kan anta att Wiechel menar samtliga när han säger "modern tid".

Men trots de hårda orden så hoppas Wiechel på snabb förändring.

– Jag hoppas att hon lägger fram konkreta förslag på bordet nu, inte bara utreder. Sverige är generöst med statligt stöd till föreningar, man måste ställa betydligt högre krav, fortsätter Wiechel.

Från ministerns håll vill man inte riktigt kommentera Wiechels utspel, men menar att man har en bred förankrad uppgörelse.

– Vi har kommit fram till en lösning som har stort stöd i riksdagen, säger Kristoffer Talltorp, pressekreterare hos Alice Bah Kuhnke, till Nyheter24.

Håller du med Wiechel?