Anders Ygeman gillar inte Soldiers of Odin.
1 av 3
Anders Ygeman gillar inte Soldiers of Odin. - Foto: TT / TT
Anders Ygeman, inrikesminister.
2 av 3
Anders Ygeman, inrikesminister. - Foto: TT
Soldiers of Odin.
3 av 3
Soldiers of Odin. - Foto: TT

Anders Ygeman: Så ska "pajasarna" i Soldiers of Odin motas bort

Inrikesministern har inte mycket till övers för Soldiers of Odin. Han kallar gänget för "pajasar" och säger att de ska motas bort.


I dag deltog inrikesministern i en utfrågning i riksdagen. Moderaternas Hans Rothenberg ställde Anders Ygeman till svars om vad inrikesministern vill göra för att motverka förekomsten av lokala medborgargarden.

Nyheter24 har tidigare skrivit om organisationen som haft en sverigedemokrat som ledare och som varit ett orosmoment för polisen i Norge.

Under debatten i riksdagen vill inrikesministern inte ens kalla Soldiers of Odin för medborgargarde.

– Jag skulle faktiskt vilja gå så långt som att säga att de inte är något medborgargarde, de är snarare en lynchmobb för de har redan på förhand bestämt sig för vilka som är förövarna de ska ge sig på, säger Ygeman.

För att motarbeta Soldiers of Odin vill Ygeman se ett samarbete mellan flera krafter i samhället.


– Vi ska ha ett tryggare samhälle. Vi ska använda oss av de trygga krafter som finns. Vi ska fortsätta bygga ut förebyggande verksamheten och polisverksamheten, och samarbetet mellan skola, socialtjänst och boende. Så ska vi låta de här pajasarna i Soldiers of Odin motas bort, säger ministern.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Anders Ygeman kan stoppa Soldiers of Odin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Positiva toner inom tjänstesektorn

Trafikverket: E6 kan öppna i sommar

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna tidigare än beräknat, meddelar Trafikverket.

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för spionage i Europaparlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett Kinas underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Apple tappar stort i Kina

Apples Iphone-försäljning i Kina rasade med 19 procent under första kvartalet. Det var den sämsta utvecklingen sedan pandemin slog till 2020, enligt siffror från den oberoende analysfirman Counterpoint.

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

1 timme sedan
Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.