Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anders Ygeman: Så ska "pajasarna" i Soldiers of Odin motas bort

- 07/06/2016, 16:52
Anders Ygeman gillar inte Soldiers of Odin.
1 av 3

Anders Ygeman gillar inte Soldiers of Odin.

TT / TT

Anders Ygeman, inrikesminister.
2 av 3

Anders Ygeman, inrikesminister.

TT

Soldiers of Odin.
3 av 3

Soldiers of Odin.

TT

Inrikesministern har inte mycket till övers för Soldiers of Odin. Han kallar gänget för "pajasar" och säger att de ska motas bort.

I dag deltog inrikesministern i en utfrågning i riksdagen. Moderaternas Hans Rothenberg ställde Anders Ygeman till svars om vad inrikesministern vill göra för att motverka förekomsten av lokala medborgargarden.

Nyheter24 har tidigare skrivit om organisationen som haft en sverigedemokrat som ledare och som varit ett orosmoment för polisen i Norge.

Under debatten i riksdagen vill inrikesministern inte ens kalla Soldiers of Odin för medborgargarde.

– Jag skulle faktiskt vilja gå så långt som att säga att de inte är något medborgargarde, de är snarare en lynchmobb för de har redan på förhand bestämt sig för vilka som är förövarna de ska ge sig på, säger Ygeman.

För att motarbeta Soldiers of Odin vill Ygeman se ett samarbete mellan flera krafter i samhället.


– Vi ska ha ett tryggare samhälle. Vi ska använda oss av de trygga krafter som finns. Vi ska fortsätta bygga ut förebyggande verksamheten och polisverksamheten, och samarbetet mellan skola, socialtjänst och boende. Så ska vi låta de här pajasarna i Soldiers of Odin motas bort, säger ministern.

Tror du Anders Ygeman kan stoppa Soldiers of Odin?