Jessica Polfjärd, längst till vänster, är trött på statsministern.
1 av 4
Jessica Polfjärd, längst till vänster, är trött på statsministern. - Foto: TT
I en intervju med Nyheter24 går hon till hård attack.
2 av 4
I en intervju med Nyheter24 går hon till hård attack. - Foto: TT
Stefan Löfven har svag förståelse för hur riksdagen funkar, menar Polfjärd.
3 av 4
Stefan Löfven har svag förståelse för hur riksdagen funkar, menar Polfjärd. - Foto: TT
4 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Raseriet mot Löfven: "Tålamodet börjar ta slut!"

Stefan Löfven har svag förståelse för hur riksdagens arbete fungerar – det menar nu nu Moderaternas Jessica Polfjärd. Men Socialdemokraternas Tomas Eneroth kallar kritiken patetisk.


Stefan Löfven har svag förståelse för hur riksdagen fungerar. Den hårda kritiken levereras nu av Moderaternas gruppledare i riksdagen, Jessica Polfjärd. I en intervju med Nyheter24 rasar hon mot regeringens behandling av de cirka 200 tillkännagivanden som riksdagen lämnat in till regeringen.

– Man ignorerar de här tillkännagivandena och struntar i vad riksdagen sagt åt regeringen att göra, säger Jessica Polfjärd.

Jessica Polfjärd är trött på Stefan Löfven.

Ett tillkännagivande är ett beslut som tas av riksdagen om vad regeringen bör göra eller utreda, men regeringen behöver inte agera efter tillkännagivandet om man inte vill. Däremot måste regeringen alltid förklara för riksdagen varför man inte vill följa ett tillkännagivande.

– Vi känner att tålamodet börjar ta slut, man måste visa att man har respekt för riksdagen. En förklaring kan vara att Stefan Löfven inte själv suttit i riksdagen och har svag förståelse för riksdagens arbete. Det börjar bli tydligt, fortsätter Polfjärd.

Polfjärd anser också att Stefan Löfven visar svag form, trots den regeringsombildning som nyligen ägde rum.

– Vi har en historiskt svag regering och en statsminister som saknar glöd och engagemang för att svara på de stora samhällsfrågorna. Nu har han gjort en omstuvning i regeringen men det är samma gamla politik.

När Nyheter24 når Löfvens stab vill statsministern inte kommentera Polfjärds uttalande. Men Tomas Eneroth, Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, tycker att Polfjärds kritik är märklig.

– Det är ett tydligt tecken på att Moderaterna försöker ägna sig åt "negative campaigning". Jag förstår inte riktigt vad Polfjärd syftar på. Här har vi precis slutit en bred överenskommelse om energipolitiken och vi har en regering som levererat flera breda blocköverskridande överenskommelser med bland annat Moderaterna, samtidigt som vi har hög tillväxt och sjunkande arbetslöshet. Det är dålig stil., säger Tomas Eneroth till Nyheter24.

När det gäller kritiken om tillkännagivandena menar Eneroth att man jobbar för att svara på dem, men att kritiken är tandlös.

– Konstitutionsutskottet har berömt regeringen som har blivit bättre på att verkställa tillkännagivanden. Men det finns många att verkställa, och i många av dem är vi helt eniga. Jag förstår att Moderaterna är frustrerade och stressade internt. Men att på detta vis ta till bröstton mot regeringen blir i det närmaste patetiskt.

/
/
/
/
Relaterat
Har du förtroende för Stefan Löfven?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trumpflirt med tanken att bli talman

Norrlandsbäret får EU-skydd

Allåkerbär som odlas, plockas, rensas och förädlas i Norrbotten eller Västerbotten kan nu märkas med EU:s skyddade ursprungsbeteckning.

Polisen rapporterar om skottlossning, Haninge

1 timme sedan
"En person i Brandbergen är skjuten av okänd person.", skriver polisen på sin hemsida.

Sprängämnen hittade vid husrannsakan

1 timme sedan
Polisen hittade en mängd sprängämnen i samband med en husrannsakan söder om Stockholm på onsdagskvällen.

Ministern ställde in möte – av säkerhetsskäl

2 timmar sedan
På onsdagen skulle klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) delta vid ett vid event i organisationen Fosilfritt Sveriges lokaler i centrala Stockholm. Men eventet fick med kort varsel ställas in, rapporterar Altinget.

Pakistan utvisar 1,7 miljoner afghaner

igår 22:08
Pakistan beordrar 1,7 miljoner afghaner som flytt hemlandet att lämna Pakistan före månadsskiftet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.