- Foto: TT

Beslut i dag – nu blir det svårare än någonsin att stanna i Sverige

Det historiska beslutet togs i riksdagen i dag.


I dag röstade riksdagen om de nya hårda regler som ska göra det svårare för nyanlända att få uppehållstillstånd i Sverige. Och precis som väntat så gick förslaget igenom med bred majoritet.

Centerpartiet och Vänsterpartiet var de enda som röstade mot förslaget. Liberalerna och Kristdemokraterna lade ner sina röster.

När det gällde det omdebatterade förslaget om familjeåterföreningar röstade Kristdemokraterna och Liberalerna mot.

De nya reglerna presenterades i november under den berömda presskonferensen med Åsa Romson och Stefan Löfven, men det formella beslutet togs alltså i dag. Detta trots att kritiken från bland annat hjälporganisationer och remissinstanser har varit hård.

Reglerna, som bland annat gör att tillfälliga uppehållstillstånd kommer införas, gäller i tre år och börjar gälla 20 juli i år. Dock har Moderaterna flaggat för att de kommer att göra reglerna permanenta om de vinner nästa val.

Vill du veta mer om de nya ändringarna i utlänningslagen, klicka här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här ett bra lagändring?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trump startar strömningstjänst

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.