Gustav Fridolin är den partiledare som lägst förtroendesiffror i två mätningar samma dag av de etablerade partiledarna.
1 av 2
Gustav Fridolin är den partiledare som lägst förtroendesiffror i två mätningar samma dag av de etablerade partiledarna. - Foto: TT
Miljöpartiets kris verkar vara långt ifrån över.
2 av 2
Miljöpartiets kris verkar vara långt ifrån över. - Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson/TT

Fridolins katastrofdag – har minst förtroende i två mätningar samma dag

Det går inte bra för Gustav Fridolin just nu. I dag publicerades två nya undersökningar som visar att förtroendet för Fridolin är rekordlågt.


I dag släppte Aftonbladet och DN sina respektive förtroendemätningar för de svenska partiledarna. Och i båda mätningarna är det Miljöpartiets språkrör och utbildningsministern Gustav Fridolin som ligger sist, bland de etablerade partiledarna, med riktiga katastrofsiffror.

Förtroendet har rasat i takt med Miljöpartiets kris efter den uppmärksammade skandalen med Mehmet Kaplan som Nyheter24 var först att rapportera om. Och krisen verkar än vara långt ifrån över.

I DN:s undersökning har Gustav Fridolin förtroende från 20 procent av befolkningen. En dramatisk minskning med sex procent på ett år.

Och det ser inte ljust ut i Aftonbladets mätning heller. Där hade Fridolin förtroende av 25 procent av väljarna för ett år sedan. Och nu har det rasat ner hela tio procentenheter till 15 procent.

Förut var det språkrörskollegan Åsa Romson som var den partiledare som hade lägst förtroende, men nu verkar alltså Gustav Fridolin ha fått ta över hennes plats.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka ministrar som har högst och lägst förtroende i regeringen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du förtroende för Gustav Fridolin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.