- Foto: TT / TT

SD-toppen om flyktingars kultur: "Okej att våldta en svensk tjej"

Sverigedemokraternas jämställdhetspolitiska talesperson Paula Bieler menar att det "kommit in" andra värderingar i Sverige.


Under sommaren har det kommit rapporter om övergrepp på festivaler. Män tafsar och förgriper sig på unga kvinnor och i vissa fall går det så långt som till våldtäkt.

Nyheter24 snackade med Sverigedemokraternas jämställdhetspolitiska talesperson Paula Bieler om det här. Hon menar att problemet med övergrepp mot kvinnor ökat i samband med att fler människor från andra länder kommit till Sverige.


– Det har kommit in attityder där man har en helt annan kultur och kvinnosyn. Det är vanligt att tycka att om en kvinna går klädd utan att täcka håret eller har en för kort kjol så är hon allmänt byte. Det kunde man ju rapportera om för första gången för tio, femton år sedan i artiklar som försvunnit från nätet nu, säger Bieler till Nyheter24.

– Där skrevs att det var mer okej att våldta en svensk tjej för hon har ändå legat med andra, så det är inte lika heligt. Den attityden har växt och det är en sorts attityder som kommit in när unga män i grupp med bakgrund i länder där kvinnor ska veta sin plats.


Fast har övergreppen ökat? Enligt Brottsförebyggande rådet, Brå, har antalet anmälningar ökat, men det beror antagligen till störst del på att fler anmäler. Antalet kvinnor som utsätts för sexuella övergrepp är nämligen ungefär lika många, det går bland annat att läsa om på Brottsförebyggande rådets undersajt Brottsrummet.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Paula Bieler?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kina skickar pandor till San Francisco

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.