Över 60 personer har dött efter ett kuppförsök i Turkiet.
Över 60 personer har dött efter ett kuppförsök i Turkiet. - Foto: TT

Stefan Löfven om oroligheterna i Turkiet: "Jag följer med oro det allvarliga läget"

Statsministern Stefan Löfven säger att de gör vad de kan för att värna svenska medborgares säkerhet.


Efter de dramatiska oroligheterna i Turkiet under natten har nu statsministern Stefan Löfven uttalat sig om det allvarliga läget.

"Jag följer med oro det allvarliga läget i Turkiet. Det är fortfarande en oklar utgång. Regeringen bevakar händelseutvecklingen noggrant", skriver Löfven till Ekot.

Statsministern skriver även att UD har aktiverat sin krisorganisation och uppmanar svenskar som befinner sig i Turkiet att hålla sig inomhus och höra av sig till sina anhöriga.

"Vi gör nu i första hand vad vi kan för att värna svenska medborgares säkerhet. Vi har kontakt med andra EU-länder och EU i Bryssel. Ambassaden i Ankara och generalkonsulatet i Istanbul har hög beredskap", skriver statsministern till Ekot.



/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

Gränser och frihet. Det är de två ord som kommer att symbolisera Kristdemokraternas EU-valskampanj, meddelar partiledare Ebba Busch. KD vill också ha en migrationspakt 2.0.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.

Polisen i Ljungby rapporterar om brand

"Larm om villabrand", skriver polisen på sin hemsida.