Miljöpartiet åker ut ur riksdagen i ny mätning – Alliansen största block

- 19/08/2016, 08:19
1 av 2

TT

2 av 2

Bjorn Larsson Rosvall / BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Efter senaste tidens turbulens är Miljöpartiet nu nere på riktigt usla skitsiffror.

Miljöpartiet har haft det väldigt tufft den senaste tiden, med skandaler och partiledarbyte. Och enligt en ny mätning från Aftonbladet/Inizio så verkar krisen vara långt ifrån över för Miljöpartiet.

Miljöpartiet får endast 3,2 procent i den nya mätningen, ett resultat som skulle leda till att de skulle åka ut ur riksdagen.

– Det behövs en grön omställning och vi börjar se konkreta resultat av vår och regeringens politik. Det investeras i klimatsmarta lösningar i hela landet och fler anställs i skolan. Vi kommer att fortsätta lägga fram politiska förslag för att Sverige ska klara miljömålen och leva upp till klimatavtalet från Paris, säger MP:s partisekreterare Amanda Lind till Aftonbladet.

MP är till och med mindre än opinionens slagpåse Kristdemokraterna, som hamnar på 3,8 procent. Störst i mätningen är Socialdemokraterna, som hamnar på 26,1 procent.

Mätningen är också glad läsning för Alliansen. Samtliga allianspartier förutom KD ökar, och Alliansen har därmed ett övertag.

För Sverigedemokraterna går det fortsatt trögt. SD tappar 1,6 procent och får 17,9 procent i mätningen, som presenterades av Aftonbladet i dag.

Kan du tänka dig rösta på MP?