Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-politiker bakom hatkonto som hetsar mot svarta: "Som cirkusdjur"

- 29/08/2016, 17:06 -

TT

På ett hemligt forum har SD-politikern legat bakom ett konto som spytt ur sig hur mycket skit som helst.

En ny skandal drabbar nu Sverigedemokraterna, efter att sajten Inte rasist men… avslöjat att en av SD:s politiker drivit ett hemligt forum på nätet, där grova kommentarer skrivits.

”Negrerna har vi som underhållning… lite som cirkusdjur” och ”Negrer kan bara boxas, hoppas och springa”, är två av kommentarerna som skrivits på kontot.

Det riktas även hat mot homosexuella.

”Jag erkänner utan omsvep att jag har noll tolerans mot homosexuellt sjuka. Fast att 2 flickor gosar är väl helt okej”

SD-politikern som ska ligga bakom kontot, Roger Wannling, som är ordförande i Sverigedemokraterna i Jönköping, menar att det är flera som har tillgång till hans konto, och att han inte vet vilka de är.

– Det är väl någon av moderatorerna som skrivit kommentarerna och skojat eller så har de tagits ur sitt sammanhang. Jag vet inte, säger Wannling till IRM.

Och från Sverigedemokraternas sida verkar man inte helt säkra på att det verkligen är Wannling som skrivit kommentarerna.

— Vi tar kraftigt avstånd från dem, men utredningen får visa om det är den här personen som ligger bakom eller inte. Innehållet ligger inte i linje med partiets värderingar, säger Sverigedemokraternas informationsansvarige, Henrik Gustafsson, till Jönköpings-Posten, som också skrivit om händelsen.