Här står folkhälsoministern Gabriel Wikström upp. Bläddra vidare i bildspelet om du vågar.
1 av 7
Här står folkhälsoministern Gabriel Wikström upp. Bläddra vidare i bildspelet om du vågar. - Foto: TT
ÅH GUD! Här sitter Wikström ned, dessutom tillsammans med statsministern Stefan Löfven. Detta bådar illa för regeringen, och i sin tur även Sverige, right?
2 av 7
ÅH GUD! Här sitter Wikström ned, dessutom tillsammans med statsministern Stefan Löfven. Detta bådar illa för regeringen, och i sin tur även Sverige, right? - Foto: TT
Mer av regeringens sittande... Folkhälsoministern och flera andra ministrar sitter ner under pressträffen. Vem ska ta ansvar?
3 av 7
Mer av regeringens sittande... Folkhälsoministern och flera andra ministrar sitter ner under pressträffen. Vem ska ta ansvar? - Foto: TT
Och se här. Här har vi en gammal bild från när ministern praktiserade på Systembolaget. Utan tvekan satt han ner redan på den tiden, dessutom håller han i något som vi alla vet är mycket mycket farligt: VIN!
4 av 7
Och se här. Här har vi en gammal bild från när ministern praktiserade på Systembolaget. Utan tvekan satt han ner redan på den tiden, dessutom håller han i något som vi alla vet är mycket mycket farligt: VIN! - Foto: TT
Här hälsar före detta statsministern Ingvar Carlsson på före detta statsrådet Aida Hadzialic. Men vad går inte att missa i bilden? Jo, här ser vi ännu ett tillfälle där Gabriel Wikström SITTER NER. Kommer det sluta för honom som för Aida?
5 av 7
Här hälsar före detta statsministern Ingvar Carlsson på före detta statsrådet Aida Hadzialic. Men vad går inte att missa i bilden? Jo, här ser vi ännu ett tillfälle där Gabriel Wikström SITTER NER. Kommer det sluta för honom som för Aida? - Foto: TT
Ja. Ännu en gång gör han det. Det gör ont att se, eller hur? Så upp Gabriel! Du leker med döden!
6 av 7
Ja. Ännu en gång gör han det. Det gör ont att se, eller hur? Så upp Gabriel! Du leker med döden! - Foto: TT
Som om inte Gabriel själv gillade att utmana ödet har han också dragit ner flera miljöpartister i sitta ner-träsket. Här ser vi honom med MP-språkröret Gustav Fridolin och miljöminister Karolina Skog.
7 av 7
Som om inte Gabriel själv gillade att utmana ödet har han också dragit ner flera miljöpartister i sitta ner-träsket. Här ser vi honom med MP-språkröret Gustav Fridolin och miljöminister Karolina Skog. - Foto: TT

Sex bilder som visar hur hälsoministern leker med döden

Vi vet redan att det är livsfarligt att sitta ner, i alla fall om vi frågar statsrådet Gabriel Wikström. Men se vad han gör här.


Det är inte alla som vet, men folkhälsoministern är en riktig bad boy. Det kommer du dock upptäcka om du kikar i bildspelet ovan.

Det är känt sedan länge att Gabriel Wikström tycker det är riktigt, riktigt farligt att sitta ner. Svenska folket måste sluta sitta ner och börja röra på sig, anser han.

– Sitta är bland det farligaste man kan göra. Det är det nya röka, har Wikström tidigare sagt till Aftonbladet.

Kika i bildspelet ovan för att se hur han – trots faran – sitter ner.

Folkhälsoministern är inte heller något fan av cigaretter, därför har han varit med och förbjudit mentholcigaretter. Läs mer om det här.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vågar du sitta ner?
Tack för din röst!