Stockholm

Moderaten vill ha kall öl på bolaget: "Måste leverera service"

Sofia Arkelsten fortsätter att kämpa för kall bira på bolaget.
1 av 3
Sofia Arkelsten fortsätter att kämpa för kall bira på bolaget. Foto: TT/Emoji
2 av 3
. Foto: TT
3 av 3
. Foto: TT

Moderaternas Sofia Arkelsten kämpar vidare för att ha kylda drycker på Systembolaget.


Läs mer

För lite över ett år sen gick Moderaternas Sofia Arkelsten till hård attack mot Systembolaget, och föreslog att det borde finnas kylar på bolaget, så att man kan köpa sin öl eller sin roséflaska lagom kall.

Av någon märklig anledning röstades förslaget inte igenom i riksdagen, men Arkelsten har inte gett upp kampen för kalla drycker.

– Tyvärr gick inte förslaget igenom, men det var kul att se genomslaget. Det här är något som ligger nära människors vardag, och om Systembolaget ska vara kvar måste det faktiskt leverera service. Det räcker inte med lördagsöppet, säger Sofia Arkelsten till Nyheter24.


En annan moderat, Sofia Fölster, har också debatterat mycket om vad Systembolaget bör göra och inte göra. Hon vill till och med att vanliga matbutiker ska kunna sälja starköl. Det tycket Arkelsten också är en bra idé.

– Ja, butikerna klarar ju av att sälja cigaretter som det är åldersgräns på, så alkohol borde de ju kunna klara av också.

Arkelsten har valt att inte lägga ett nytt förslag om kalla drycker på systemet, men hoppas på att kunna förändra reglerna för kalla drycker på Systembolaget efter nästa val.

– Jag såg kanske inte att det var så stor chans att den skulle gå igenom, så det är bättre att vänta tills efter nästa val, då det förhoppningsvis blivit regeringsskifte.

Så om man vill ha kall öl på bolaget ska man rösta på Moderaterna?

– Det är inte direkt ett vallöfte, jag tänker att vi kommer ha viktigare saker att ta itu med om vi får makten. Men det är viktigt hur vi ser på alkoholmonopolet, säger Arkelsten till Nyheter24.

Arkelstens partikamrat vill att man ska kunna köpa kall bira i vanliga mataffärer. Läs mer om det här.

Ladda ner vår app för fler spännande nyheter!

Vill du ha kylda drycker på bolaget?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.