Fogelklou förnekar IRM:s uppgifter.
1 av 3
Fogelklou förnekar IRM:s uppgifter. - Foto: TT
IRM publicerade på torsdagen.
2 av 3
IRM publicerade på torsdagen. - Foto: IRM
Fogelklou menar att han ska anmäla sajten för förtal.
3 av 3
Fogelklou menar att han ska anmäla sajten för förtal. - Foto: TT

Jörgen Fogelklou om Flashback-konto: "Naturligtvis inte sant"

Sverigedemokraternas Jörgen Fogelklou anklagas nu för att stå bakom ett nazistiskt Flashback-konto. I en intervju med Nyheter24 förnekar han allt.


På torsdagen publicerade sajten Inte Rasist Men...två stora artiklar, där de kopplar SD-toppen Jörgen Fogelklou till det nazistiska Flashback-kontot "Afghan".

Användaren Afghan skriver att han skulle rösta för en idé om att "utplåna alla negrer" och att "juden är roten till allt ont". Afghan menar också att man borde använda samma gas som nazisterna använde under förintelsen för att ta itu med dagens invandrare.

Inte Rasist Men... menar att de kan bevisa att Fogelklou, som är ordförande för SD i Göteborg, ligger bakom Flashback-kontot genom att koppla Fogelklous mejladress till andra konton och hittat iögonfallande likheter mellan det som Afghan skrivit och det Fogelklou skrivit på andra sociala medier och forum.


Bland annat har Fogelklou haft en anteckning på Facebook som är mycket lik ett av Afghans inlägg. Den anteckningen togs bort från Facebook för bara några dagar sedan.

Afghan har också skrivit ett längre text om en morgonritual som är mer eller mindre identisk med en text Fogelklou tidigare skrivit på ett annat forum. Inte Rasist Men… anser sig också ha övertygande bevis för att det är Fogelklous mejladress som använts.

Men Jörgen Fogelklou själv förnekar uppgifterna, och menar till och med att han kommer att anmäla Inte Rasist Men... för förtal.

– Jag kommer givetvis anmäla dem. Jag kommer att kontakta en jurist angående detta, säger Fogelklou till Nyheter24.

Och hur ser du på uppgifterna om att du kan kopplas till kontot?

– Det är naturligtvis inte sant.

Men från sajtens sida menar man att man står bakom sin publicering.

– Då får vi väl stå i rätten med honom. Vi anser att vi har på fötterna och vi har låtit honom svara. Jag har gått igenom det här materialet gång på gång. Vi är tydliga med att han förnekar alla kopplingar, men vi kan visa på att kopplingar finns, säger Henrik Johansson, skribent på Inte Rasist Men... till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!