Nu tar regeringen ställning.
1 av 2
Nu tar regeringen ställning. - Foto: Regeringen
Hehe.
2 av 2
Hehe. - Foto: TT/Picmonkey

Här är ministrarna i mustascher

Nu går regeringen med i Mustaschkampen, för att ta upp kampen mot prostatacancer.


Är du en av alla dem som ibland önskar att ministrarna i regeringen hade ordentliga och fylliga mustascher. Lugn, du är inte ensam.

Och även om mustaschtätheten i regeringen väldigt låg, har nu fyra statsråd lagt upp bilder på sig själv med riktigt feta murrar.

Helene Hellmark Knutsson, Åsa Regnér, Annika Strandhäll och Gabriel Wikström med mustascher.

Och det är för att uppmärksamma Mustaschkampen och kampen mot prostatacancer som regeringen släpper bilderna. En av de som ställt upp är folkhälsominister Gabriel Wikström.

– Det är viktigt att uppmärksamma cancer och prostatacancer, och vi hoppas det ska leda till att fler ska skänka pengar till forskningen. Men vi vill också uppmärksamma att regeringen just nu gör en historiskt stor satsning, säger Wikström till Nyheter24.

Enligt Wikström ska nu mer pengar gå till vård och forskning, och skillnaderna på hur snabbt man får vård beroende på var man bor i landet ska bli mindre.

Funderar du på att skaffa mustasch på riktigt snart?

– Jag hade helskägg för ett par år sedan, så jag skulle kunna få en mycket fin mustasch. Men ska man ha en så fin mustasch måste man man lägga ner mycket jobb på den, det är jag nog för lat för, säger Wikström och skrattar.

Statsminister Stefan Löfven själv har inte gått med i mustaschkampen än, men om han skulle göra det tycker vi på Nyheter24 att han skulle se riktigt stilig ut i en fu manchu med tillhörande soul patch.

Tidigare har Gabriel Wikström pratat om att han vill ha rättvisemärkt porr – läs mer om det här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du gå med i mustaschkampen?
Tack för din röst!