Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ordföranden för SSU tog taxi från Sälen till Stockholm – för 7 900 spänn

Detta betyder i praktiken att det är medlemmarna som får stå för kalaset.

För att komma hem från konferensen Folk och försvar i Sälen i söndags kväll tog Philip Botström, ordförande för Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, en taxi.

Taxin ska ha kostat 7 900 kronor.

Philip Botström.

För att komma hem från konferensen Folk och försvar i Sälen i söndags kväll tog Philip Botström, ordförande för Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, en taxi – för 7 900 kronor.

– Uppgiften att Philip åkte taxi från Sälen till Stockholm stämmer. Det var inte praktiskt möjligt att ordna något annat färdmedel just den kvällen och han hade ett viktigt åtagande morgonen efter. Han skulle delta i ett viktigt möte som representant för SSU, säger pressekreteraren Pavlos Cavelier Biza till Aftonbladet.

Philip BotströmPhilip Botström. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Kostnaden står SSU för eftersom det handlar om en tjänsteresa, menar Pavlos Cavelier Biza.

Men detta betyder i praktiken också att det är medlemmarna som får stå för kalaset.

– Ja, och medlemmarna ger ju mandat till förbundsledningen att kunna använda pengar i syfte att transportera sig till och från olika evenemang där de ska representera SSU, säger Pavlos Cavelier Biza till Aftonbladet.

Pavlos Cavelier Biza vill först inte berätta vilket möte som Philip Botström skulle hinna hem till, men när Nyheter24 når honom svarar han.

Vad var det för möte som det var så bråttom till?

– Verkställande utskottet där Philip är representant för SSU, säger Pavlos Cavelier Biza.

Kunde ni inte hyrt en bil?

– Vi bedömde att det var effektivare att ta taxi. Vi behövde inte lämna tillbaka en bil och med tanke på säkerheten med väglaget var det värt att lägga 1 000 kronor extra på taxi, säger Pavlos Cavelier Biza till Nyheter24.

På tisdagskvällen gick Philip Botström själv ut och kommenterade händelsen på Twitter.

TaxiBildkälla: Emanuele/Flickr

Är det rimligt att åka taxi från Sälen till Stockholm?

Mer:

SSU-tvillingarna: ​Fäller ni regeringen så fäller ni Sverige