För att komma hem från konferensen Folk och försvar i Sälen i söndags kväll tog Philip Botström, ordförande för Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, en taxi.
1 av 3
För att komma hem från konferensen Folk och försvar i Sälen i söndags kväll tog Philip Botström, ordförande för Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, en taxi. - Foto: TT Nyhetsbyrån / Emanuele/Flickr
Taxin ska ha kostat 7 900 kronor.
2 av 3
Taxin ska ha kostat 7 900 kronor. - Foto: Emanuele/Flickr
Philip Botström.
3 av 3
Philip Botström. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Ordföranden för SSU tog taxi från Sälen till Stockholm – för 7 900 spänn

Detta betyder i praktiken att det är medlemmarna som får stå för kalaset.


För att komma hem från konferensen Folk och försvar i Sälen i söndags kväll tog Philip Botström, ordförande för Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, en taxi – för 7 900 kronor.

– Uppgiften att Philip åkte taxi från Sälen till Stockholm stämmer. Det var inte praktiskt möjligt att ordna något annat färdmedel just den kvällen och han hade ett viktigt åtagande morgonen efter. Han skulle delta i ett viktigt möte som representant för SSU, säger pressekreteraren Pavlos Cavelier Biza till Aftonbladet.

Philip BotströmPhilip Botström. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Kostnaden står SSU för eftersom det handlar om en tjänsteresa, menar Pavlos Cavelier Biza.

Men detta betyder i praktiken också att det är medlemmarna som får stå för kalaset.

– Ja, och medlemmarna ger ju mandat till förbundsledningen att kunna använda pengar i syfte att transportera sig till och från olika evenemang där de ska representera SSU, säger Pavlos Cavelier Biza till Aftonbladet.

Pavlos Cavelier Biza vill först inte berätta vilket möte som Philip Botström skulle hinna hem till, men när Nyheter24 når honom svarar han.

Vad var det för möte som det var så bråttom till?

– Verkställande utskottet där Philip är representant för SSU, säger Pavlos Cavelier Biza.

Kunde ni inte hyrt en bil?

– Vi bedömde att det var effektivare att ta taxi. Vi behövde inte lämna tillbaka en bil och med tanke på säkerheten med väglaget var det värt att lägga 1 000 kronor extra på taxi, säger Pavlos Cavelier Biza till Nyheter24.

På tisdagskvällen gick Philip Botström själv ut och kommenterade händelsen på Twitter.

TaxiBildkälla: Emanuele/Flickr

/
SSU
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rimligt att åka taxi från Sälen till Stockholm?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.