1 av 3
- Foto: TT / TT
2 av 3
- Foto: TT
3 av 3
- Foto: TT

Löfven sågar Anna Kinberg Batras utspel: "Ett ledarskap som tappat sin kompass"

Statsministern Stefan Löfven sågar Moderaternas utspel om att söka stöd hos Sverigedemokraterna.


Moderaterna kom med oväntat utspel på torsdagen. Partiledare Anna Kinberg Batra meddelade att partiet vill söka stöd för en alliansbudget i riksdagen. Om de fick stöd av Sverigedemokraterna skulle Alliansen på så vis kunna fälla regeringen.

Här kan du läsa fem punkter som sammanfattar allt.

Statsministern Stefan Löfven sågar utspelet totalt och kallar det hela en "politisk cirkus".

– Jag noterar att moderatledaren verkar ha gett upp tanken på att vinna förtroendet genom ny politik och istället pratar om samarbete med Sverigedemokraterna för att erövra makten, säger Löfven under pressträffen, och fortsätter:

– Jag noterar också att hon varken har med sig Centerpartiet eller Liberalerna i det som brukade kallas för Alliansen i det här äventyret.

Han menar att Moderaternas utspel är ett tecken på dåligt ledarskap.

– Det ger intrycket av ett moderat ledarskap som totalt tappat sin kompass, säger han och fortsätter såga Anna Kinberg Batra:

– Sen försöker moderatledaren ytterligare en gång lämna en ny handlingslinje, vad gäller Sverigedemokraterna, som på något sätt går ut på att Sverigedemokraterna ska vara ett underlag för att ge henne regeringsmakten utan att kräva någonting tillbaka. Det är ingen annan som tror på detta.

Läs mer här:

Moderaterna vill fälla regeringen – här är Sverigedemokraternas krav

Ebba Busch Thor backar Moderaterna – vill också fälla regeringen

Annie Lööfs diss – vill inte fälla regeringen med Moderaterna

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Stefan Löfven?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Varje dag konsumeras tiotals miljarder videor på Youtube. Så hur lyckas du med just din video? Nyheter24 har talat med Youtubes toppchef i Sverige, Michelle Kadir, om vad som hissas och vad som dissas på världens största videoplattform på nätet. – Jag har några tips, säger hon.

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Älvstorpsvägen i Nora", skriver polisen på sin hemsida.

Swish förändring – för att skydda dina pengar

1 timme sedan
Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

1 timme sedan
Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.