Alexandra Anstrell är ersättare i riksdagen och vill göra det möjligt att få friskvårdsbidrag för ridning och golf.
1 av 3
Alexandra Anstrell är ersättare i riksdagen och vill göra det möjligt att få friskvårdsbidrag för ridning och golf. - Foto: Riksdagen / TT Bild
Tänk om du kunde få ersättning från din arbetsgivare för att rida!
2 av 3
Tänk om du kunde få ersättning från din arbetsgivare för att rida! - Foto: TT Bild
Eller för att spela golf!
3 av 3
Eller för att spela golf! - Foto: TT Bild

Moderaten: Gör det möjligt att ge bidrag för att spela golf och rida

Den som rider och spelar golf borde kunna få friskvårdsbidrag för det, anser Moderaten Alexandra Anstrell.


Att idrotta och röra på sig är nyttigt, det vet väl de flesta? Men vissa idrotter kostar också. Arbetsgivare kan få göra avdrag för att ge anställda friskvårdsbidrag, alltså pengar för att träna.

Bland annat kan pengarna gå till att spela fotboll, träna på gym och simma. Men alla sporter får inte räknas med.

Nu vill Moderaten Alexandra Anstrell att det ska vara möjligt att ge friskvårdsbidrag för ridning och golf.

– Både golf och ridning är enormt stora folksporter. De har många medlemmar som engagerar sig och inom ridningen har du enormt många tjejer, från tidig ålder till pensionärsålder, säger Anstrell till Nyheter24.

Friskvårdsbidrag är inte avdragsgillt för sporter som har dyr utrustning, men det borde inte vara ett problem anser hon.

– Tiderna förändras. Nu finns det verkligen möjligheter att rida utan att det kostar skjortan och på en ridskola får man låna det som behövs, menar hon.

För Anstrell är det också en feministisk fråga eftersom det är många kvinnor som håller på med ridsport. Att göra ridsport avdragsgillt skulle visa att Sverige satsade på kvinnor.

– Det handlar om vilka signaler vi ska sända. Tycker vi ridning är viktigt? Det är därför jag också kommer in på jämställdheten. Hästnäringen i stort, och framför allt ridsporten, är i stort kvinnodominerad. Är det inte avdragsgillt sänder det fel signaler, säger hon till Nyheter24.

Moderaterna har också föreslagit hårdare tag mot brottslingar, läs mer om det här. Läs också om att Jimmie Åkesson tror SD tar över i nästa val.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med moderaten?
Tack för din röst!