Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stefan Löfven om terrorattacken: "Kommer ta oss igenom detta"

TT

Nyheter | 10/04/2017 13:07

Stefan Löfven höll ett mycket känslosamt tal på måndagen för att hedra offren och hylla hjältarna efter terrorattacken.

Knappt tre dygn efter den fruktansvärda attacken i centrala Stockholm hölls en tyst minut över hela landet. Vid Stadshuset i Stockholm samlades kungafamiljen, partiledarna och flera ministrar för att hedra offren.

Statsminister Stefan Löfven höll ett mycket känslosamt tal, där han vände sig mot offrens familjer och närstående.

– Ni bär nu minnena, av samtalen, blickarna, skratten, tillsammans med den avgrundsdjupa saknaden. Jag vill bara säga: Ni är inte ensamma. Vi tänker på er. Sverige är med er, sa Löfven i sitt tal.

Löfven hyllade också räddningstjänsten, poliskåren, och alla som andra hjältar som hjälpte till när det var som svårast.

– Ni kan inte tackas nog. Ert agerande är en stolthet för Sverige, ett bevis på människans otroliga förmåga i svåra tider, sa Löfven.

Och till slut skickade Löfven en mer hoppfull hälsning.

– Jag vet att vi kommer att ta oss igenom det här, som vi i Sverige alltid gjort; tillsammans. Den styrka, den beslutsamhet, den orubblighet i våra värderingar, som Sverige har visat under de här dagarna. Den kan aldrig en mördare ta ifrån oss, sa Löfven under sitt tal.

Här visar tusentals personer sitt stöd för offren i attacken

Hur tycker du Stefan Löfven har hanterat terrorattacken? Rösta här!