Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här totalsågar Ygeman SD-toppen: "Visar sitt rätta jag"

Nyheter | 05/05/2017 09:25

Men SD själva känner inte riktigt för att svara på angreppet – nu sprids klippet.

Politik behöver inte alltid vara grått och tråkigt. Ibland kan det också vara brutalt, hårt och ganska underhållande.

Kolla bara på hur inrikesminister Anders Ygeman går till hård attack mot Sverigedemokraternas riksdagsledamot Adam Marttinen under en debatt om terrorism som hölls i riksdagen förra veckan.

Och det gäller ett förslag som Marttinen skrivit tillsammans med partikompisarna Kent Ekeroth och Richard Jomshof, som handlar om att polisen ska få möjlighet att registrera människors “ras” (SD:s egna ord), sexuella läggning och politiska åsikter.

– På vilket sätt skulle det göra Sverige säkrare? Det vill jag att Adam Marttinen svarar på, sa Ygeman efter sågningen.

Debatten går fram och tillbaka, men Marttinen vill inte svara på just den kritiken. Då blir Ygeman sur.

– Sverigedemokraterna har framgångsriks exploaterat martyrskapet i svensk politik och sagt “ingen vill debattera med oss”. Nu vet vi att det finns en sak som Sverigedemokraterna fruktar mer än att ingen vill debattera med dem, nämligen att debattera sin egen politik, sa Ygeman.

Klippet har nu spridits på Socialdemokraternas Facebook-sida och fått hundratals delningar sen torsdags kväll.

"Det är bra att de visar sitt rätta jag. Synd bara att så många människor inte tar reda på vad de står för i olika frågor", står det i den mest likeade kommentaren.

"Och varför skulle man registrera dem? Vad skulle polisen göra med de uppgifterna? Det är ju inget olagligt", skriver en annan.

LÄS MER: 29 bilder som visar varför vi aldrig får glömma Sverigedemokraternas mörka historia

Gillar du Anders Ygeman?