Lördag 4 Dec
Stockholm

Botström om tuffa tiden: "Det var mitt livs största hemlighet..."

I nya podden 24Frågor berättar SSU:s ordförande om hur det kändes när hela Sverige helt plötsligt fick reda på hans psykiska problem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har gått några månader nu sedan SSU:s ordförande Philip Botström blev känd för en större del av befolkningen efter att ha åkt taxi från Sälen till Stockholm efter mässan Folk och försvar.

Taxiresan kostade nästan 8 000 kronor, och kort därefter gick Botström ut och berättade om att han led av psykisk ohälsa och kämpade mot stress och utmattning.

I nya podden 24Frågor berättar Botström om den tuffa tiden, och vägen tillbaka.

– Jag gick runt och bar på den här hemligheten väldigt länge. Det var mitt livs största hemlighet. Jag tvingades dela med mig av den till hela svenska folket., säger Botström i podden.

Han berättar också att han nu fått acceptera att han har begränsningar, och att han måste hitta tekniker för att slappna av.

– Att försöka lösa alla sina problem själv funkar inte, det funkade inte för mig, säger Botström.

Han menar också att hans bekymmer är långt ifrån över, och att han fortfarande kan ha det jobbigt.

– Jag kan vakna upp vissa morgnar och känna att jag inte kommer upp ur sängen, jag är närmast apatisk. Det har hänt sen dess, och kommer säkert hända igen. Men jag får det bästa stödet jag kan få från familj, vänner och medarbetare, säger Botström i 24Frågor.

Philip Botström berättade också om varför MUF:s Benjamin Dousa är hans favoritmotståndare, sitt pinsammaste minne och om han någonsin röstat på något än Socialdemokraterna – lyssna på hela podden här!

Borde fler tala ut om sina problem?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela