Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Toppmoderaten Christian Gustavsson kräver Anna Kinberg Batras avgång

- 31/05/2017, 17:42 -
Nu kräver den första toppmoderaten Anna Kinberg Batras avgång.
1 av 2

Nu kräver den första toppmoderaten Anna Kinberg Batras avgång.

TT/Montage

Anna Kinberg Batra.
2 av 2

Anna Kinberg Batra.

TT

Christian Gustavsson blir den första Moderaten att öppet kräva Anna Kinberg Batras avgång.

Under flera dagar har det ryktats om att flera tunga politiker inom Moderaterna kräver partiledaren Anna Kinberg Batras avgång, vilket Nyheter24 tidigare skrivit om.

Nu kräver ordförande för Moderaterna i Östergötland och ledamot av partistyrelsen, Christian Gustavsson, öppet Batras avgång. Han blir den förste att göra det öppet, skriver Corren.

– Det är uppenbart att Moderaterna har väldigt stora problem. Även om jag tycker väldigt mycket om Anna, så är det uppenbart att det här inte fungerar längre. Man kan vara en fantastiskt bra människa och en skicklig politiker, men man kan ändå vara på fel plats. Just nu är Anna på fel plats, säger han till tidningen.

Bakgrunden ska vara den kris som Moderaterna just nu befinner sig i, med dalade siffror i opinionsundersökningar och att de tappar väljare i, det i vanliga fall blåa, Stockholm.

– Det handlar inte om ett väljartapp. Det är snarare en kollaps i opinionen. Det måste till ett skifte, sade en annan M-topp till Nyheter24 under onsdagen.

I spelaren under kan du se sju saker du nog inte visste om Anna Kinberg Batra.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde Anna Kinberg Batra avgå?