Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två ministrar hotade med brev och misstänkt pulver – Säpo bekräftar

- 08/08/2017, 20:42
Miljöminister Karolina Skog samt Ann Linde, EU- och handelsminister, har fått hotbrev skickade till sig.
1 av 3

Miljöminister Karolina Skog samt Ann Linde, EU- och handelsminister, har fått hotbrev skickade till sig.

TT

Karolina Skog
2 av 3

Karolina Skog

TT

Ann Linde
3 av 3

Ann Linde

TT

Miljöminister Karolina Skog samt Ann Linde, EU- och handelsminister, har fått hotbrev skickade till sig. Säkerhetspolisen bekräftar hoten.

Miljöminister Karolina Skog och Ann Linde, EU- och handelsminister, har fått hotbrev skickade till sig, enligt uppgifter till Expressen som bekräftas av säkerhetspolisen.

De båda ministrarna bor i samma område, och det är Karolina Skog som fått det misstänkta pulvret skickat till sig. Samtidigt har Ann Linde fått mottaga ett hotbrev.

– Jag kan bekräfta att det har kommit in två hot som du säger. Jag kan inte gå in mer på hoten. Det pågår två förundersökningar. De ligger hos Säkerhetspolisen. Det är det enda jag kan säga. Vi kan inte gå in på några detaljer, säger Johanna Blomqvist, pressekreterare vid Säpo, till Expressen. 

Samtidigt vill säkerhetspolisen inte bekräfta vilken typ av hot det rör sig om – och heller inte avslöja några detaljer.

– Vi har fått in anmälningar som har gjort att vi inlett förundersökningar gällande olaga hot, säger Åsa Wallentin vid polisen i Stockholm till Expressen.

Ministrarna själva är förtegna, och till Expressen vill respektive pressekreterare inte heller kommentera ärendet.

Se mer: 7 tunga skandaler som skakat Socialdemokraterna

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde politiker skyddas bättre?