1 av 3
- Foto: TT
Nu återstår det bara att se om epa-traktorer kommer att få köra snabbare eller inte.
2 av 3
Nu återstår det bara att se om epa-traktorer kommer att få köra snabbare eller inte. - Foto: HerrNilsson via Wikimedia Commons
Genom åren har även politiker skickat in förslag till förändring.
3 av 3
Genom åren har även politiker skickat in förslag till förändring. - Foto: Wikimedia Commons

Nu kan det snart bli höjd hastighetsgräns på A-traktor och epa

Trött på att puttra runt i 30 och aldrig komma fram? Nu kommer ett förslag som du kommer gilla!


Att dundra runt lite i sin epa-traktor är ju riktigt härligt. Men det är kanske inte så skoj att man bara får köra i 30. 

Nyligen kom beskedet att alla a-traktorer måste besiktigas från och med maj nästa år, och att man kommer få körförbud om allt inte är som det ska. 

Men nu kommer ett nytt förslag som går ut på att hastighetsgränsen ska höjas ordentligt. Det är Moderaternas Ann-Britt Åsebol som tycker att hastighetsgränsen ska ligga på 45 kilometer i timmen. 

– Det här är en frihetsfråga och en mycket viktig landsbygdsfråga, säger Ann-Britt Åsebol till SVT. 

Och hon är långt ifrån ensam att tycka detta.Som Nyheter24 tidigare skrivit om har Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna lagt liknande förslag. Och enligt SVT har nu även en socialdemokrat hakat på. 

– Har fordonen samma trafiksäkerhet så ser jag inte att det skulle vara någon skillnad mellan mopedbilar och A-traktorer och det är bra att man inför besiktning, säger han och tycker att man kan titta på om det är möjligt att höja hastigheten för A-traktorer till 45km, säger riksdagsledamoten Patrik Engström till SVT

Kör du A-traktor? Då har vi riktigt dåliga nyheter till dig

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om detta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu kommer stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier ser ut att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer, men säger att förslaget behöver innehålla begränsningar.

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

1 timme sedan
I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.