Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya förslaget: Snart kan du köra i 130 på motorväg – helt lagligt

Nyheter | 19/09/2017 17:10

Snart kan det bli höjd hastighet på just din favoritmotorväg – åtminstone om Moderatenas partistyrelse får som de vill.

Tycker du att det går lite väl långsamt när du vill vara laglydig och hålla 110 kilometer i timmen på motorvägen?? Du är inte ensam. 

Men nu ska det bli möjligt att åka ännu snabbare på motorvägen, åtminstone om Moderaterna får bestämma. Partistyrelsen har nu lagt fram ett förslag till partiets stämma om att man ska kunna köra 130 kilometer i timmen på svenska motorvägar. 

– Vi tycker det är viktigt att arbeta för ökad framkomlighet och trafiksäkerhet, säger Jessica Rosencrantz, trafikpolitisk talesperson i Moderaterna, till Nyheter24. 

Det är Trafikverket som bestämmer hastigheten på svenska vägar, och redan idag finns möjligheten att inför 120-gräns på svenska vägar. Men Moderaterna vill som sagt att Trafikverket ska kunna höja hastigheten till 130 om man tycker det är lämpligt. 

Rosencrantz hoppas att både Moderaternas partistämma och riksdagen ska vara positiva till förslaget, och samtidigt förbereder M nya satsningar på svenska vägar. 

– Det är viktigt att tala om hur vi ska utveckla våra vägar, och det här är en del av den politiken. Vi anser också att det behövs mer pengar till vägunderhåll, säger Rosencrantz.