Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gustav Fridolin om att tro på gud: ”En privat sak för mig”

- 28/09/2017, 11:05 -

Utbildningsminister Gustav Fridolin pratar om att tro på Gud, och jämför tron med ett äktenskap.

Sedan 2011 har Gustav Fridolin, 34, varit språkrör för Miljöpartiet, och nu för tiden är han även utbildningsminister. Och även om Fridolin är en av Sveriges mest kända politiker finns det saker alla kanske inte riktigt vet om honom. 

I nya avsnittet av podden 24Frågor berättar Gustav Fridolin om sin religiösa sida. 

Tror du på Gud?

– Ja. 

Hur kan det te sig?

– Gudstro är en ganska privat sak för mig. För mig är det lite som en annan typ av relation, om du frågar om jag är gift säger jag ”ja”. Frågar du mig ”hur har ni det då?”, skulle jag ha lite svårare att svara på det. Det är privat, säger Fridolin i podden. 

Gustav Fridolin är inte ensam om att tro på Gud. Tidigare har Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor sagt i en intervju att hon tror att Adam och Eva var de första människorna på jorden

I 24Frågor pratar Fridolin om hur det var att vara med i Jeopardy som 12-åring, om klimathotet och om hur det kändes när Mehmet Kaplan avgick 2016 – lyssna på hela avsnittet här, eller i din podd-app!