Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya förslaget: Billigare bensin – i Norrland

- 11/10/2017, 09:48 -

Moderaternas Edward Riedl vill att bensinskatten sänks ordentligt i landets norra delar.

För många som har långt till närmsta busshållplats, och ännu längre till närmsta tunnelbana, är bilen superviktig för att få vardagen att gå ihop. 

Men som vi alla vet är inte bensinen direkt billig, och faktum är att den bara blir dyrare och dyrare

Men nu vill Moderaternas Edward Riedl slå ett slag för att köra bil i glesbygden. Riedl har nämligen lämnat in en motion till riksdagen för att få sänkt bensinskatt – i hela Norrland

– Vi har just nu en regering som gör tvärtemot, en omvänd regionalpolitik. Man gör det dyrare och svårare att driva företag i Norrland. Det försämrar svensk konkurrenskraft., säger Riedl till Nyheter24

Riedl menar också att bensinen den närmsta tiden skulle kunna bli ännu dyrare, något som skulle slå hårt mot landsbygden. 

– Vi har redan nu en hög beskattning på bensin och diesel. Skulle oljepriserna gå upp i de nivåer de låg på innan finanskrisen skulle man behöva betala 20 kronor litern. Det behövs lättnader för Norrland, där man inte har samma möjligheter till kollektivtrafik. 

Exakt pass mycket billigare bensinen ska bli norr om Dalälven kan inte Riedl svara på, men han menar att liknande sänkningar skulle kunna gälla svensk landsbygd även i södra Sverige. 

– Det viktigaste för mig är att Norrlands konkurrenskraft stärks, men jag har inget emot att man breddar detta, säger Riedl. 

Bensinskatten blir allt högre – här slår den hårdast

Tycker du detta är bra?