Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gudrun Schyman i ny skatteskandal – tvingas betala tillbaka

Nyheter | 10/01/2018 12:58

Feministiskt initiativs partiledare Gudrun Schyman har hamnat i blåsväder igen. Skatteverket har nu nekat henne avdrag på tiotusentals kronor.

Gudrun Schyman, som är partiledare för Feministiskt initiativ, har fått problem med Skatteverket. 

Enligt Aftonbladet har den före detta vänsterledaren försökt göra avdrag i sin deklaration som Skatteverket inte ville godkänna. 

Sammanlagt har Schyman begärt avdrag på 76 000 kronor, och avslaget innebär nu att Fi-toppen nu får betala drygt 14 000 kronor. 

Men partiledaren, som var nära att komma in i riksdagen med Fi 2014, tycker inte att hon gjort fel. 

– Som jag ser det har jag gjort allt enligt Skatteverkets tidigare bedömningar, säger Gudrun Schyman i en kommentar till Aftonbladet. 

I ett pressmeddelande skriver Schyman att hon deklarerat i samråd med Skatteverket i Simrishamn, och att olika uppfattningar verkar finnas inom Skatteverket. 

Och nej, det är inte första gången Schyman haft problem med skattmasen. 2003 avslöjades det att Schyman gjort otillåtna avdrag på 120 000 kronor, bland annat för en glöggfest. Skandalen kostade senare henne posten som Vänsterpartiets partiledare. 

Här kan du läsa mer om några av de tyngsta skandaler som drabbat svensk politik.

Har du förtroende för Schyman?