Marcus Birro sitter i en röd soffa
Nu berättar Marcus Birro om det svåra tiden. - Foto: TT

Marcus Birro om mörka tiden: "Polisen stormade in i lägenheten"

Marcus Birro berättar nu om kvällen folk trodde att han hade begått självmord, och hur polisen helt plötsligt stod i lägenheten.


Han är en av Sveriges mest uppmärksammade debattörer, och genom åren har Marcus Birro gjort sig känd som fotbollsexpert, författare, poet och tv-stjärna. 

Men det finns en period i Birros liv som man inte kan kalla något annat än riktigt mörk. Allt började med att Marcus Birro gästade den högerextrema podden Radio Länsman, något som skapade stor uppståndelse. 

Inom loppet av bara några dagar hade Marcus Birro blivit av med jobbet på Expressen, bokkontrakt hade sagts upp, vänner hade sagt upp bekantskapen.

– Det var en skittuff tid i mitt liv. Jag gick från att stå på en medial topp med mycket pengar till att tre dagar senare inte ha en krona i lön. Jag var hotad, hatad och bespottad, säger Marcus Birro i podden 24Frågor

Efter att Marcus Birro fotats på en lunch tillsammans med några högt uppsatta sverigedemokrater nådde drevet sin kulmen. Marcus Birro orkade inte mer, drog till sin arbetslägenhet för att lyssna på musik. Mobilen stängde han av.

Ett rykte började gå om att Birro hade begått självmord – eller att han åtminstone funderade på det.

– Många som hade varit hatiska mot mig under dagen började misstänka att det hade hänt något. Då vände de fort, de började väl bli rädda för sin egen del att man hade gått för långt. 

Det hela gick så långt att polisen kom hem till Marcus Birro.

– Det stormade in ett gäng poliser i lägenheten, piketen kom dit. 

På riktigt?

– Ja. Det har jag nog aldrig sagt förut. Det gick rykten om att jag skulle ta livet av mig och så. Någon hade ju ringt dem. Jag satt där och lyssnade på Imperiet. Jag fattade ingenting. Jag mådde ju skitdåligt, men jag funderade ju inte på att göra något sådant, berättar Birro. 

Hela intervjun med Marcus Birro i 24frågor hittar du i din podcast-app, på iTunes eller på Acast. I podden berättar Birro också om vad han tycker om Alexander Bard, hur Olof Palme fick honom att bli sosse, och när han insåg att han hade allvarliga problem med spriten.

/
/
Har du mått dåligt nån gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA:s HD aviserar beslut i Trumpmål

Mordförsök i Södertälje

En man i 20-årsåldern fördes under tidiga söndagskvällen till sjukhus i ambulans efter att ha blivit stucken med ett vasst föremål i centrala Södertälje. Mannen hittades utomhus.

Minst 12 döda när fängelse stormades

1 timme sedan
Minst tolv människor dödades då väpnade gäng stormade det största fängelset i Haitis huvudstad Port-au-Prince i lördags. Många av de uppemot 4 000 intagna tros ha tagit sig ut.

Kung Harald är hemma i Norge

3 timmar sedan
Norges kung Harald har landat i Oslo.

Spaghetti och godis i USA:s nödpaket

igår 22:00
USA släppte ned 38 000 mål mat till Gaza i lördags. Nu avslöjar Jerusalem Post vad hjälpen bestod av.

Kvinna hittad död – man misstänkt för mord

igår 21:18
En äldre kvinna hittades död av ambulanspersonal i en bostad i Jönköping på söndagseftermiddagen. Polisen gör bedömningen att hon kan ha utsatts för brott och utreder händelsen som mord.