Marcus Birro sitter i en röd soffa
Nu berättar Marcus Birro om det svåra tiden. - Foto: TT

Marcus Birro om mörka tiden: "Polisen stormade in i lägenheten"

Marcus Birro berättar nu om kvällen folk trodde att han hade begått självmord, och hur polisen helt plötsligt stod i lägenheten.


Han är en av Sveriges mest uppmärksammade debattörer, och genom åren har Marcus Birro gjort sig känd som fotbollsexpert, författare, poet och tv-stjärna. 

Men det finns en period i Birros liv som man inte kan kalla något annat än riktigt mörk. Allt började med att Marcus Birro gästade den högerextrema podden Radio Länsman, något som skapade stor uppståndelse. 

Inom loppet av bara några dagar hade Marcus Birro blivit av med jobbet på Expressen, bokkontrakt hade sagts upp, vänner hade sagt upp bekantskapen.

– Det var en skittuff tid i mitt liv. Jag gick från att stå på en medial topp med mycket pengar till att tre dagar senare inte ha en krona i lön. Jag var hotad, hatad och bespottad, säger Marcus Birro i podden 24Frågor

Efter att Marcus Birro fotats på en lunch tillsammans med några högt uppsatta sverigedemokrater nådde drevet sin kulmen. Marcus Birro orkade inte mer, drog till sin arbetslägenhet för att lyssna på musik. Mobilen stängde han av.

Ett rykte började gå om att Birro hade begått självmord – eller att han åtminstone funderade på det.

– Många som hade varit hatiska mot mig under dagen började misstänka att det hade hänt något. Då vände de fort, de började väl bli rädda för sin egen del att man hade gått för långt. 

Det hela gick så långt att polisen kom hem till Marcus Birro.

– Det stormade in ett gäng poliser i lägenheten, piketen kom dit. 

På riktigt?

– Ja. Det har jag nog aldrig sagt förut. Det gick rykten om att jag skulle ta livet av mig och så. Någon hade ju ringt dem. Jag satt där och lyssnade på Imperiet. Jag fattade ingenting. Jag mådde ju skitdåligt, men jag funderade ju inte på att göra något sådant, berättar Birro. 

Hela intervjun med Marcus Birro i 24frågor hittar du i din podcast-app, på iTunes eller på Acast. I podden berättar Birro också om vad han tycker om Alexander Bard, hur Olof Palme fick honom att bli sosse, och när han insåg att han hade allvarliga problem med spriten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du mått dåligt nån gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.